Film

Skribent

Josefine Krischausky

19 juni 2022 | 17:00

Vad händer egentligen med "Sherlock Holmes 3"?

Pandemin satte ett ordentligt stopp för den tredje filmen med Robert Downey Jr. som den kände detektiven, men regissören Dexter Fletcher är fortfarande övertygad om att fortsättningen kommer att bli av.
I flera år har publiken undrat när vi kommer att få se Robert Downey Jr. tillbaka i rollen som Sherlock Holmes. Den tredje långfilmen om detektiven har redan varit på gång ett bra tag, men har nu kommit att bli lagd på is. Än är dock inte dags att ge upp hoppet, iallafall om vi frågar filmens regissör, Dexter Fletcher.
 
2019 blev det klart att Fletcher, sedan tidigare känd för bland annat "Rocketman", skulle ta över regirollen från Guy Ritchie. Då var planen att premiären, som redan skjutits upp ett antal gånger, skulle äga rum i slutet av 2021, men pandemin satte nya käppar i hjulet för produktionen. 
 
I nuläget är det inte bara oklart när "Sherlock Holmes 3" förväntas gå upp på biograferna, utan även när produktionen överhuvudtaget kommer att kunna fortsätta. I en ny intervju med Collider vill Fletcher däremot försäkra oss om att filmen inte har glömts bort. 
 
– Jag tror att den kommer att göras. Jag tänker att den måste göras. Jag vet dessvärre inte hur tidsplanen för det ser ut, men jag tror på att det kommer bli av, säger regissören.
 
– Det var som ett grymt ödets nyck, där pandemin slog till och spred ut alla människor över hela världen. Men jag vet att det finns ett enormt sug efter [filmen], och jag är säker på att det finns andra personer som också är högst medvetna om det. 
 
 
De två tidigare filmerna i serien, "Sherlock Holmes" och "Sherlock Holmes: A Game of Shadows", hade båda premiär för över ett decennium sedan, 2009 respektive 2011. Till den efterlängtade uppföljaren förväntas inte bara Downey Jr. återvända till huvudrollen, utan planen har också varit att låta Jude Law upprepa sin roll som Dr. John Watson. 
 
Samtidigt som det saknas en tydlig framtidsprognos för "Sherlock Holmes 3", finns det ändå planer på att expandera filmernas universum ytterligare. Tidigare i år kom nyheten att Robert Downey Jr, tillsammans med sitt eget produktionsbolag och i samarbete med HBO Max, planerar hela två spinoff-serier, som potentiellt kommer att fokusera på karaktärer som introduceras i den tredje Sherlock-filmen. 
| 19 juni 2022 17:00 |