Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 april 2022 | 23:15

Robert Downey Jr. har två "Sherlock Holmes"-spinoffserier på gång

De båda serierna sägs däremot ha andra karaktärer än Sherlock Holmes i huvudrollerna, karaktärer som kommer att introduceras i "Sherlock Holmes 3".
Variety rapporterar att Robert Downey Jr. har två olika spinoffserier till sina Sherlock Holmes-filmer under utveckling hos HBO Max. Det har däremot redan hunnit gå över ett årtionde sedan "Sherlock Holmes" (2009) och "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" (2011) hade premiär, två filmer som båda lyckades spela in över 500 miljoner dollar vardera.
 
Men när det slutligen blir dags för uppföljaren "Sherlock Holmes 3" (som var tänkt att få premiär redan i december 2020), så verkar det i alla fall som att man planerar att vara avsevärt mer redo att bygga vidare på det "Sherlock-universum" där vi kunnat följa Downey Jr. i titelrollen och Jude Law som Dr. John Watson. På senare tid har ju både Benedict Cumberbatch ("Sherlock"-serien) och Henry Cavill ("Enola Holmes"-filmerna) axlat rollen som Sir Arthur Conan Doyles mästerdetektiv.
 
När det kommer till spinoffserierna så är det mesta däremot fortfarande oklart. Vi vet inte ens vilka karaktärer som vi kommer att få följa, särskilt med tanke på att det sägs vara karaktärer ur den kommande "Sherlock Holmes 3" som kommer att få stå i fokus i dessa serier. Om produktionerna får grönt ljus så kommer Downey Jr. i alla fall producera de nya serierna tillsammans med sin fru genom deras produktionsbolag Team Downey, som även ligger bakom "Perry Mason" hos HBO Max samt Netflixserien "Sweet Tooth". 
 

Läs också: Pennywise kommer tillbaka! "Det" blir tv-serie på HBO Max

 
Kommer du att ge spinoffserierna en chans även om Downey Jr. bara är involverad som producent? Kommentera gärna nedan!
| 5 april 2022 23:15 |