Film

Skribent

MovieZine

29 mars 2022 | 23:05

Pennywise kommer tillbaka! "Det" blir tv-serie på HBO Max

Streamingtjänsten planerar en prequel till "Det"-filmerna med Bill Skarsgård. Men får vi återse honom som clownen Pennywise?
"Det" kommer tillbaka. Variety skriver att skräckfilmerna från 2017 och 2019 ska få en prequelserie på HBO Max. Regissören Andy Muschietti är med som exekutiv producent, däremot nämns det inte om Bill Skarsgård återvänder som skräckclownen Pennywise.
 
TV-serien "Welcome to Derry" ska utspela sig på 1960-talet, innan händelserna i första "Det" där ett gäng nördiga vänner fick bekämpa onda krafter. Serien lär också dyka in i Pennywises läskiga bakgrund. 
 
Redan när Muschietti gästade galapremiären av "Det: Kapitel 2" i Stockholm för några år sen hintade han om fler historier, men avslog också ryktet om en "Det: Kapitel 3". 
 
- Tvåan är slutet för The Losers vs Pennywise-historien. Men det finns oerhört mycket mytologi, Stephen King har byggt upp något enormt och djupt som går många år tillbaka i tiden. Det finns mycket bakgrund om man vill veta var Pennywise är ifrån och varför han kommer tillbaka var 27:e år. Han har funnits bland människor i hundratals år, och han kom till jorden för en miljon år sedan. Så det finns mycket spännande material, sade filmskaparen till MovieZine.
 
Om serien blir av (och mycket kan hinna hända tills dess) är den ännu en i raden av streamingserier som bygger på populära filmer. HBO Max planerar både en tv-serie-spinoff på "Dune" och minst en på "The Batman". 
| 29 mars 2022 23:05 |