Spel

Skribent

Veronica Sandström

7 februari 2018 | 06:00

Vad hände med skräckspelet "Visage"?

Tänk er "Silent Hill" i klaustrofobiska korridorer och rum - men kommer vi någonsin få spela spelet?
Under januari fram till mars under 2016 var en liten Kickstarter-kampanj igång för ett indie-skräckspel (survival horror) och det dröjde inte länge förrän diverse trailers och gameplays för spelet var ute på Youtube. Spelupplevelsen sker genom ett första-personsperspektiv och det är någon som undersöker ett hem (sitt eget) som verkar vara hemsökt. Tänk er "Silent Hill" och japansk skräck i klaustrofobiska korridorer och rum.
 
 
Förutom att grafiken ser toppen ut och hemmet verkligen är realistiskt så är hemsökelserna inte nåt för den med svagt hjärta. Ljuddesignen verkar också vara otroligt bra. Kort och gott: det ser ut som nåt man lätt kan gotta ner sig i en helg.
 
Men, Kickstarter-kampanjen var 2016 och spelet har varit i utveckling sedan 2015. Eftersom det inte släpptes 2017 så verkar många fans ha ledsnat och frågan är om det här fantastiska spelet någonsin får se dagens ljus. Eller hamnar på någon skärm. Många har uttryckt sin besvikelse och rykten cirkulerar om att det inte ens kommer att släppas.
 
 
I dagsläget så är ändå spelet fortfarande i produktion. Enligt en uppdatering på deras Kickstartersida  den 10 januari så kommer mer information snart, och det ser helt enkelt ut som att spelet kommer att släppas senare i år.
 
"Visage" skapas av SadSquare Studios och planeras att släppas till Windows, Playstation 4 och Xbox One.
| 7 februari 2018 06:00 |