Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2016 | 09:00

Vad gick snett med ”True Detectives” andra säsong?

HBO-chef tar på sig skulden: "Vi har misslyckats".
Sällan har en serie svängt så mycket på bara två år som ”True Detective”. 

Den första säsongen kom våren 2014 hyllades för sin svärta och atmosfär, och tv-nomineringarna haglade över Matthew McConaughey och Woody Harrelson för rollerna som två plågade detektiver. 

Sommaren 2015 släppte HBO en fortsättning på ”True Detective”, och tittarnas besvikelse växte för varje avsnitt. De nya skådespelarna (Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch och Vince Vaughn) och deras historier träffade inte lika hårt, och serien gick från topp till flopp - det är iallafall den allmänna uppfattningen om säsong två. Hur kunde det hända?

The Frame frågade HBO:s programchef Michael Lombardo, och han tar på sig skulden för en framstressad säsong:

- Våra största misstag, och jag vet inte om jag skulle kalla ”True Detective 2” för ett sådant, handlar om att vi säger åt någon att sikta på ett visst sändningsdatum. När vi gör det istället för att vänta på att manusen får ta sin tid och bli färdigbakta - då har vi misslyckats. Och så var det nog i detta fall. Nic Pizzolatto hade tänkt på den första säsongen länge. Han är en själfull författare. 

Lombardo fortsätter:

- Jag tar på mig skulden, för vid det tillfället var jag för mycket av en tv-chef. Jag såg en succé och ville upprepa den nästa år. Jag krävde att han, på mycket kort tid, skulle leverera något som var en stor utmaning. Han behövde återuppfinna hjulet och hitta sin inspiration igen. Jag har lärt mig nu att inte göra så mer.

Trailern till säsong 2:


Det är fortfarande inte klart om HBO går vidare med en tredje säsong av ”True Detective”. Förhoppningsvis vill de ge Pizzolatto och gänget en chans att vända den dåliga turen och göra fantastisk tv igen. Men vi ska alltså inte vänta oss att se den redan under 2016.

Tävling: Vinn båda säsongerna av "True Detective"

| 6 januari 2016 09:00 |