SPOILERS!

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2016 | 11:45

Vad betyder slutscenerna i ”Doctor Strange” för Marvels framtida filmer?

Regissören Scott Derrickson avslöjar en av skurkarna i sin planerade uppföljare.
Ni kan proceduren vid det här laget. Sitt kvar under eftertexterna, för det kommer alltid mer! I slutet på ”Doctor Strange” kan Marvels fans räkna med att bli bortskämda med två bonusklipp. Och nu dyker vi in i spoiler-territorium, så läs bara vidare om du har sett filmen!



- Jag vet inte vad de innebär för framtiden, inte specifikt. Det är upp till Kevin Feige, han bestämmer allt kring MCU, säger Scott Derrickson när jag frågar ut honom om slutscenerna i filmen. 

Även om inga planer är uttalade, kan vi räkna med att Marvels högste chef har tänkt ut en framtid för Strange och sina nya karaktärer. Två av ledtrådarna är redan här i form av två bonusklipp i eftertexterna.

I den första scenen ser vi Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) möta en för publiken välbekant Avenger. Inte otippat att världens mäktigaste beskyddare drar sig till varandra, så Thor (Chris Hemsworth) kommer förbi för att be om hjälp med att hitta sin far Odin.

Scenen spelades in av Taika Waititi och kan alltså antyda att vi får se Doctor Strange redan i ”Thor: Ragnarök” nästa höst. Om inte annat är han definitivt med på ett hörn i ”Avengers: Infinity War” våren 2018.

Scott Derrickson förklarar hur scenen kom till:

- Vi hade byggt en dyr inspelningsplats. Vi skulle just riva den, och de skrev scenen och Taika kom in och spelade in den scenen. Men den var inte menad för min film. Han spelade in den och sen bestämde vi oss för att använda den som bonusscen i slutet.



I andra scenen möter vi Mordo (Chiwetel Ejiofor) som uppsöker Jonathan Pangborn (Benjamin Bratt) för att dränka honom på magiska krafter. Det kan komma som en oväntad twist för publiken, men insatta fans räknar med att se Mordo byta sida så småningom. 

Och mycket riktigt, Derrickson har redan planer på att använda honom i en uppföljare:

- Scenen med Mordo var något som Jon Spaihts skrev efter att vi hade klippt klart filmen. Vi bestämde oss för att utveckla karaktärens story ytterligare och peka mot att Mordo blir en skurk i framtiden. Så kom den till, säger han till MovieZine.



Du älskar ju den här karaktären, Doctor Strange. Det låter som att du gärna gör en uppföljare också?

- Hundra procent, ja! Absolut. Jag hoppas att jag får göra uppföljaren.

Finns det redan nu något skrivet?

- Jag har något men jag kan inte dela det. 

Jag får anta att Mordo har en stor roll.

- Jag skulle inte ha avslutat filmen så här, om jag inte räknade med att se honom igen, avslutar regissören kryptiskt.

Vad tycker ni som hunnit se "Doctor Strange" på bio? Vill ni också se mer av karaktären? Kommentera gärna.
| 29 oktober 2016 11:45 |