Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 december 2017 | 16:00

Vad betyder egentligen "The Walking Deads" hyllning av "Star Wars"?

Håller du med om att Rick och Carol är "The Walking Dead"-universumets motsvarighet till Luke och Leia?
"The Walking Dead" har som vi tidigare rapporterat om, haft en hel del problem under den senaste tiden. Är helgens hyllning av "Star Wars: The Last Jedi", möjligtvis ett försök att avleda lite av den negativa uppmärksamheten - i hopp om att vinna tillbaka några av de upprörda fansen?
 
Posterbilden som publicerades på "The Walking Deads" officiella Twitterkonto under helgen, kan såklart vara ett oskyldigt verk av någon sociala medier-ansvarig/photoshop-person som jobbar för AMC. Kanske är det inget mer än så.
 
Men om vi jämför "The Walking Dead"-postern med originalet (båda bifogade direkt nedanför), går det faktiskt att koka ihop några löst grundade teorier. Ta en titt på bilderna och notera var "The Walking Dead"-karaktärerna har placerats ut.
 
 

Spoilervarning för den som inte har sett "Star Wars: The Last Jedi", nedan finns en större spoiler gällande en viss karaktärs öde i "Star Wars" - läs vidare på egen risk.

 
För det första, Rick och Carol som Luke och Leia fungerar utmärkt! Men innebär det också att Rick kommer att försvinna i slutet av den åttonde säsongen? För att lämna över till general Carol (Leia)? 
 
För det andra, karaktärerna som placerats precis till höger om Carol - passar också in perfekt. Eugene ersätter general Hux vilket känns helt rätt och Ezekiel som hänger löst i serien ersätter de döda Snoke-vakterna.
 
Om vi då vänder oss till en av de mest intressanta karaktärerna i "Walking Dead"-universumet, Morgan aka crossover-karaktären. Han ersätter Captain Phasma, som i "Star Wars"-filmerna spelar en av de "onda" - betyder det här möjligtvis att Morgan kommer göra något oförlåtligt ont i den sista delen av den åttonde säsongen, vilket tvingar honom bort från Rick och gänget? 
 
Ja, vem vet. Kanske går det som sagt inte att dra några slutsatser alls här - men det är ändå lite roligt att försöka. Om AMC hade velat släta över hela Carl-gate så kan man ju fråga sig varför de inte lät han vara en del av postern - en sista gång.
 
Den andra delen av den åttonde säsongen av "The Walking Dead" drar igång den 25 februari. "Star Wars: The Last Jedi" rullar på bio nu - för den som har råkat missa det...
 
Kan du hitta på några andra spännande avslöjanden som döljer sig i "The Walking Dead"-postern? Låt dina inre konspirationsteorier flöda fria i kommentarsfältet! Jag vill gärna läsa era idéer om hur en möjlig romans mellan Michonne och Negan hade kunnat se ut...
| 18 december 2017 16:00 |