Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 juni 2016 | 02:35

Vad 6 bilder säger oss inför avslutet på säsong 6 av "Thrones"

Kan vi ana en hämnd-payoff för Red Wedding? Se vad du kan utläsa i dessa 6 nya bilder från den kommande säsongsfinalen.
Det är otroligt hur fort en säsong av "Game of Thrones" är över efter en sådan lång och otålig väntan. På måndag får vi det sista avsnittet av säsong 6 kallat "Winds of Winter" - samma namn som uppföljaren George R.R Martin skriver på, vilken troligen kommer att skilja sig en del ifrån serien på HBO Nordic. Vilket bättre sätt att ladda upp inför den ovanligt långa säsongsfinalen (69 min) än att granska 6 nya bilder från det kommande avsnittet? Spoilers i bilderna är få, så det är snarare en bricka full med snittar än ett besök i köket, men bidra gärna i kommentarerna vad du kan utläsa!


Jaime rider vidare efter sitt avslutade ärende på Riverrun. Mot Walder Frey!



Tyrion och Daenerys verkar prata om framtiden. Eller kanske om Dannys nya crush på Yara Greyjoy. För visst fanns det väl en gnista mellan dem? Jag hör bara Magnus Ugglas replik i "G som i Gemenskap" i huvudet: "Alla har väl några procent hit och dit". Det är okej, Danny. Go for it.



Davos är förbannad och sviken efter att ha upptäckt sanningen om vad som skedde med Shireen och tänker konfrontera Melisandre. Det var hjärtskärande att se honom hitta den lilla trähästen som han hade täljt åt henne i de brända resterna.



Bran chillar i snön. Det där med tidsresande och göra unga människor till dörrstopp är hårt arbete - ni skulle bara veta! Undrar om han får någon flash till att hans brorsa just har dött.



Det blir fika hos mysgubben Walder Frey som nog är väldigt nöjd med Jaimes insats. Frågan är bara om hans sista klunk vin är kommen. Jaime ser inte road ut av Walders skålning för alliansen mellan deras familjer. Det är ju trots allt Jaime som har tagit tillbaka Riverrun nu och Walders fel att de förlorade den från första början! Så kanske Jaime börjar gå i andra tankar... Fansen kräver sin hämnd för Red Wedding-sveket och både Jaime och Arya har anledning att döda honom! Själv hoppas jag på Arya. Äntligen är hon klar med att sopa golv och sälja musslor - hon är tillbaka och hon är Arya Maddatrucking Stark! Det hade varit en sådan skön säsongsavslutning att få se henne riktigt kallsinnigt Kill-Bill-mörda Frey i ett utstuderat blodbad!



Slutligen är det också dags för Loras och Cerceis rättegång genom The Seven Septas under ledning av High Sparrow. Kommer vi att få se ett lika mäktigt försvarstal från dem som vi såg från Tyrion långt tillbaka? Vad gör Margaery i den här situationen? Och kommer Lancel att vittna emot Cersei om incesten mellan henne och Jaime, som han bevittnade i början av serien? Det vore i så fall en väl planterad och uppbyggd pay-off.

Här är också teasern inför avsnittet, som MovieZine skrev om i veckan.


Svaren får vi på HBO Nordic på måndag 27 juni, då vi får oss en sista dos av säsong 6 innan Winter's Coming...


Vad kan du utläsa av bilderna?
| 23 juni 2016 02:35 |