Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 mars 2022 | 20:28

Utvecklingen av nästa "The Witcher"-spel är igång

Glada nyheter: "The Witcher 4" är under utveckling av den polska studion CD Project Red, med en ny grafikmotor.
När "The Witcher III: Wild Hunt" släpptes 2015 hänförde det många spelare med sin spännande berättelse, levande fantasyvärld och välskrivna sidouppdrag. Spelet har sålts till över 30 miljoner spelare, vilket gör det till ett av de bäst säljande spelen genom tiderna.
 
Sedan dess har de polska utvecklarna på CD Project Red inte haft det lätt, då deras senaste spel "Cyberpunk 2077" togs emot med stor kritik från både spelare och kritiker. 
 
Idag utannonserade studion att nästa "The Witcher"-spel är under utveckling, vilket förhoppningsvis blir en mindre buggig historia än deras senaste spel.
 
 
CD Project Red har inte gått ut med vilka konsoler spelet är tänkt att släppas på eller när det kan komma, men de har lagt ut en bild med orden "A New Saga Begins" på sociala medier.
 
F2f95e2e1e1399cee9d1a5fc4491c7c3
 
Förutom det har de valt att utveckla spelet i den nya grafikmotorn Unreal Engine 5 istället för deras egna RedEngine, som en del av ett "flerårigt strategiskt partnerskap med Epic Games", som gjort motorn. Det betyder som tur är inte att spelet kommer vara exklusivt till Epic Games Store, då utvecklarna sagt det på Twitter.
 
- Det är viktigt för oss att den tekniska inriktningen på vårt nästa spel är avgjort så tidigt som möjligt, då vi tidigare spenderat mycket resurser och energi på att utveckla och anpassa vår grafikmotor för varje spel. Det här samarbetet är så spännande, eftersom det kommer att höja utvecklingens förutsägbarhet och effektivitet, samtidigt som det ger oss tillgång till banbrytande verktyg, säger Pawel Zawodny på CD Project Red.
 
Förhoppningsvis innebär det att "The Witcher 4" (eller vad det nu heter) får en mindre problematisk utvecklingtid och att det i slutändan blir riktigt snyggt.
 
 
"The Witcher"-spelen är baserade på den polska författaren Andrzej Sapkowskis böcker om häxkarlen Geralt of Rivia, som är en monsterjägare med övernaturliga krafter. Böckerna har även filmatiserats i form av en framgångsrik Netflix-serie, med Henry Cavill i huvudrollen.
 
Vad tycker du om "The Witcher"-spelen? Är du peppad på det fjärde spelet?
| 21 mars 2022 20:28 |