Spel

Skribent

Vanja Tomin

28 februari 2023 | 16:30

Utbrända anställda hos spelstudio bakom "Beyond Good & Evil 2"

Oroligheterna hos Ubisoft Montpellier bara fortsätter.
Ubisofts "Beyond Good & Evil 2" har varit under utveckling i över ett decennium nu, och spelet har blivit något av en symbol för utvecklingshelvetet för många i spelbranschen.
 
Spelet har nu slagit "Duke Nukem Forever" som det tv-spel med den längsta utvecklingstiden någonsin, ett rekord som Ubisoft knappast ville ha.
 
Nu har det framkommit att Ubisoft Montpellier, studion bakom spelet "Beyond Good & Evil 2" och mest känd som studion bakom "Rayman", har fått en rad anklagelser om dåliga arbetsförhållanden och utbrändhet bland de anställda.
 
 
Enligt Kotaku har många av de anställda varit sjukskrivna den senaste tiden, i sådan omfattning att studion fick besök av det franska arbetsmiljöverket i december. En tredje part kommer även att hålla samtal med de anställda för att bedöma välmående på arbetsplatsen och den psykosociala arbetsmiljön. Dock har det rapporteras att många anställda redan har slutat på grund av den nuvarande arbetsmiljön.
 
– Med tanke på längden på utvecklingsperioden för "Beyond Good & Evil 2" genomgår utvecklingsteamet i Montpellier hälsobedömningar genom en tredje part för förebyggande åtgärder och för att utvärdera var ytterligare stöd kan behövas, skriver Ubisoft i ett uttalande till Kotaku.
 
 
 
Ubisoft försäkrar också att de kommer att fortsätta att stötta utvecklingen av spelet och att de jobbar hårt för att slutprodukten ska hålla hög kvalitet.
 
Spelet har genomgått ett antal förändringar i ledarskap och design under åren, och många av de ursprungliga kreativa ledarna har lämnat projektet, inklusive Michel Ancel, som var skaparen bakom det första spelet.
 
Guillaume Carmona, VD för Ubisoft Montpellier, lämnade företaget förra veckan efter nästan 20 år, enligt Kotaku. Han har varit borta från jobbet sedan början av året, och ingen känd anledning förklarade hans avgång.
 
Originalspelet släpptes 2003 och har sedan dess gått igenom en rad olika problem och motgångar, och det verkar som att den turbulenta atmosfären bara fortsätter.
 
Vad tror du den dåliga arbetsmiljön inom spelindustrin främst beror på? Dela med dig av dina tankar i kommentarerna nedan!
| 28 februari 2023 16:30 |