Spel

Skribent

Vanja Tomin

16 januari 2023 | 17:00

"Beyond Good & Evil 2" slår gamla rekordet i utvecklingstid - "Vi fortsätter att utveckla spelet"

Spelet har nu slagit rekord i längsta utvecklingstid någonsin.
Att påstå att "Beyond Good & Evil 2" har haft en svår och lång utvecklingsperiod är en rejäl underdrift. Spelet är  ett 3D-plattformsspel och utvecklas av det klassiska spelbolaget Ubisoft. Kruxet är att det har varit under utveckling i över 15 år nu. 
 
2008 var första gången spelet tillkännagavs, det hade redan då varit under utveckling i ett år. Sedan tog "Beyond Good & Evil 2" ett litet sabbatsår från rampljuset, som varade i åtta år och dök slutligen upp på E3 2016 med en magnifik trailer. 
 
Large 34a7fb506e0ef218b30f5fd2b79a23bb wccfbeyondgoodandevil23
 
Sedan dess har det kommit lite smått ny information om spelet, men inget spektakulärt. Nu på senaste tiden har det mest verkat som att utvecklingen avstannat helt.
 
2020 lämnade Michel Ancel, som var hjärnan bakom originalspelet, Ubisoft, och sedan dess har det varit tyst. Det spekuleras om att spelet har lagts undan, glömts bort och att det aldrig kommer se dagsljuset igen.
 
Dock motsäger sig Ubisoft dessa spekulationer och kommenterar om att utvecklingen kring spelet fortfarande är aktiv.
– "Beyond Good & Evil 2":s utveckling pågår fortfarande, och teamet jobbar hårt för att leverera sina ambitiösa löften, säger Ubisoft till Eurogamer.
 
Ubisoft ställde nyligen in tre oannonserade spel för att spara pengar, och fyra andra spel förra sommaren.
 
 
"Beyond Good & Evil 2" har med sina nu 15 år bakom sig, överträffat "Duke Nukem Forever":s ökända utvecklingstid på 14 år. "Beyond Good & Evil 2" är nu enligt uppgift det spel med den längsta utvecklingen någonsin.
Grattis till nytt rekord Ubisoft! 
 
När tror du att vi får se "Beyond Good & Evil 2" släppas?
| 16 januari 2023 17:00 |