Film

Skribent

Mats Karlsson

21 juni 2018 | 17:15

USA:s största biografkedja börjar med månadsabonnemang

Se flera filmer i veckan för under 200 kronor per månad - skulle ni vilja se samma erbjudande på svenska biografer?
I USA har MoviePass funnits sedan 2011, ett kort som tillåter biobesökare att se en film om dagen för en månadskostnad av 9.95 dollar. THR rapporterar nu att USA:s största biografkedja, AMC Theatres, lanserar sitt eget månadsabonnemang i sommar.
 
Enligt branschtidningen ska AMC ge sina biobesökare möjligheten att se tre filmer i veckan för en månadskostnad av 19.95 dollar (ungefär 178 kronor). 
 
Innehavaren av detta månadsabonnemang får se filmerna på vilken AMC-biograf som helst i USA, även IMAX, Dolby Cinema, RealD 3D, Prime och BigD, och man kan även få rabatter, boka biljetter kostnadsfritt (som inte är möjligt med MoviePass). Månadsabonnemanget startar den 26 juni.
 
För den som vill veta mer om skillnaderna mellan MoviePass och AMC-abonnemanget har Washington Post gjort en bra jämförelse, som ni kan kolla in här.
 
Eftersom det är en sådan stor och ansedd aktör som AMC Theatres kommer det sannolikt ge ringar på vattnet runtom i världen. Vi hoppas att AMC-ägda SF Bio hoppar på tåget inom kort, men hittills har de varit emot den typen av bioabonnemang i Sverige.
 
MovieZine frågade SF Bio om deras planer för ett abonnemang:
 
- För närvarande finns inga planer på ett liknande erbjudande som i USA. Det är helt olika marknader, så varje land får sätta priser och erbjudanden efter sina förutsättningar. I Sverige har SF Bio ett generöst lojalitetsprogram, där du som frekvent biobesökare i princip kan gå gratis var femte/sjätte gång – beroende på biljettpris, säger SF Bios informationschef Thomas Runfors till MovieZine.
 
Skulle ni vara intresserade av ett månadsabonnemang för bio här i Sverige?
| 21 juni 2018 17:15 |