Film

Skribent

Richard Hammar

4 maj 2017 | 13:00

Universals "Gears of War"-film rör sig framåt med manusförfattare

Sju månader efter Universal Pictures köpte filmrättigheterna till Microsoft Studios "Gears of War" som är baserat på Xbox-spelserien har studion nu hittat sin manusförfattare.
Enligt Deadline har manusförfattaren Shane Salerno som tidigare skrivit manuset till "Armageddon", "Alien vs Predator 2" och spel som "Ghost Recon Wildlands" fått jobbet att skriva manuset till den kommade tv-spelsadaptionen. Salerno jobbar även för tillfället med manuset till de kommande "Avatar"-filmerna.
 
2007 blev "Gears of War"-serien tillräckligt populär för att New Line Cinema skulle plocka upp rättigheterna och de tillkännagav sina planer på att producera en filmadaption. "Underworld"-regissören Len Wiseman blev tillsatt att regissera men 2010 lämnade Wiseman projektet och New Line minskade avsevärt sitt finansiella engagemang för filmen.
 
Förra året bekräftades det att Universal Pictures hade tagit upp filmen och nu går den framåt.
 
"Gears of War"-spelen har tjänat mer än 1 miljard dollar i försäljning med över 45 miljoner spelare världen över. När det kommer till tv-spelsadaptioner så har studios oftast haft det svårt att hitta en riktigt tillfredsställande balans mellan tv-spelsstilen och filmberättande, det återstår att se om Universal kan göra något bra av "Gears of War".
 
Ingen regissör har tillkännagivits än och inte heller något premiärdatum för filmen.
 
Ser du fram emot en "Gears of War"-film?
| 4 maj 2017 13:00 |