Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 juni 2020 | 09:35

Universals "Bride of Frankenstein" lever än

Universal Pictures ger nytt liv åt sin monster-reboot.
Länge verkade som att "Bride of Frankenstein" var död och begraven, när Universals storslagna Dark Universe-planer föll isär.

Men frukta icke, den klassiska monsterfilmen kommer att få sin nyinspelning ändå. Manusförfattaren David Koepp säger till Collider att han skriver på ett manus och det börjar se ljust ut.

- Det är något jag hann göra under karantänen, jag började få ordning på "Bride of Frankenstein". Universal var så vänliga som lät mig försöka. De var ju redo att filma, och fick stänga ner allt efter Dark Universe-fiaskot, eller besvikelsen snarare. Så jag har en ny version som vi alla gillar.
 
Universal och Blumhouse träffade rätt med sin skräckremake "The Invisible Man" tidigare i år, och har flera filmer på gång där monster som Dracula och Wolfman ska återuppväckas.

- Det kommer inte bli en påkostad film för 150 miljoner dollar med stora stjärnor. Den är inte hellet nedskalad så som "The Invisible Man" var, men ligger på en hygglig nivå. Det är en riktigt cool idé, tycker jag, och den utspelar sig i modern tid, säger Koepp.
 
Han tillägger att studion redan pratar med potentiella regissörer som skulle kunna ta Frankensteins brud till bioduken.

Den mest kända versionen av "Bride of Frankenstein" är originalet från 1935, med Boris Karloff och Elsa Lanchester. Vid ett tillfälle var Angelina Jolie tänkt för huvudrollen i en remake.
| 13 juni 2020 09:35 |