Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 maj 2020 | 07:20

Ryan Gosling blir ”The Wolfman” i ny Universal-rysare

Dags för ännu en remake på skräckklassikern ”Varulven” från 1941. Jakten på en regissör har börjat.
Universal har en ny version av ”The Wolfman” på gång. Denna bygger på Ryan Goslings egna idé, och därmed har han också lyckats säkra huvudrollen.

Vem som ska regissera ”The Wolfman” är dock inte klart än. Men Variety skriver att Cory Finley (”Bad Education”) är en av filmskaparna som man för dialog med. Lauren Schuker Blum och Rebecca Angelo (”Orange is the New Black”) har skrivit manus.
 
Det sägs att deras tolkning av "The Wolfman" blir en modern thriller i samma anda som "Nightcrawler" (2014), men med en övernaturlig twist.

”The Wolfman” filmades för första gången år 1941 (”Varulven” på svenska). Den senaste tolkningen kom år 2010, med Benicio del Toro i huvudrollen som mannen som föll offer för ett varulvsbett och en förbannelse.
 
 
Den nya filmen följer i succéspåren efter vårens ”The Invisible Man”. Leigh Whannells framgångsrika lågbudgetthriller hjälpte Universal att hitta rätt spår med sina monsterbaserade projekt. Istället för ett stort, gemensamt filmuniversum satsar de nu på fristående projekt, där varje filmskapare får sätta sin egen prägel på filmen de gör.
 

Ytterligare 6 monsterfilmer på gång hos Universal:

 
"Dark Army" i regi av Paul Feig

"Renfield" i regi av Dexter Fletcher

"The Invisible Woman" av och med Elizabeth Banks

"Monster Mash" blir musikal av Matt Stawski

"Dracula" från regissören Karyn Kusama

"Frankenstein" som produceras av James Wan
| 30 maj 2020 07:20 |