Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

11 oktober 2023 | 13:01

Universal tvingas tänka om sin planerade trilogi efter sågade “The Exorcist: Believer"

Efter det svaga mottagandet av kritiker och publik rör Universal om i grytan.
“Exorcisten”-filmerna har inte alltid suttit bra hos kritiker och publik; förutom den första har de flesta uppföljare fått svalt mottagande av både kritiker och publik. Dock var inte detta vad Universal och streamingtjänsten Peacock hade i åtanke när dom hostade upp $400 miljoner för rättigheterna.
 
Med risiga betyg på både IMDb (5,1) och Rotten Tomatoes (23%) drar nu Universal i handbromsen inför den planerade trilogin och nästa uppföljare, “The Exorcist: Deceiver”.
 
Trilogin blir hursomhelst av men inte som planerat – man kommer behöva "tänka nytt och ta till kreativa knep" för att lyfta resterande två filmer, skriver Hollywood Reporter. Hur man ska göra det är en annan fråga men tydligen är alla alternativ på bordet, inklusive att byta ut David Gordon Green
 
Del två beräknas få premiär 2025 och har redan ett färdigt manus. Däremot är det osäkert om David Gordon Green återvänder i registolen eller om han lockas av andra projekt. Green kanske behöver ta ett steg tillbaka efter en “Halloween”-trilogi som blev successivt sämre och slutade med ett magplask. Starten på den planerade “Exorcisten”-trilogi blev inte bättre så Universal gör kanske rätt i att ge den kreativa kontrollen till någon annan som förhoppningsvis kan komma in med nytt blod och nya idéer.  
 
Vad tycker du om att Green eventuellt byts ut inför “The Exorcist: Deceiver”? Kommentera nedan. 
| 11 oktober 2023 13:01 |