Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 juli 2015 | 11:15

Ung Han Solo får egen film

Av personerna bakom "Lego: The Movie".
Lucasfilm har nu utannonserat att Han Solo till sist får en egen spinoff-film, och den kommer att berätta historien om hur en ung Han utvecklas och blir den tjuv och smugglare som Luke och Obi-Wan till sist träffar i Mos Eisley i episod fyra.

Manuset är redan klart och skrevs av Lawrence Kasdan och hans son Jon. Lawrence skrev som bekant även manuset till "Rymdimperiet slår tillbaka" och han har också skrivit manus till kommande "The Force Awakens". Filmen om allas vår favoritsmugglare planeras att släppas den 25:e maj år 2018, och regin ska inga mindre än Phil Lord och Chris Miller stå för. Två extremt talangfulla killar som stått bakom filmer som "21 Jump Street" och smått fantastiska "Lego: The Movie", och spontant känns det som ett klockrent val. Han Solo lever mycket på sin rappa humor och det känns tryggt att två regissörer som verkligen greppar humor har hand om karaktären.

Lord och Miller säger så här om chansen att ta "mannen som sköt först" till vita duken återigen:

- Det här är den första filmen vi arbetat på som faktiskt låter som en bra idé från början. Vi lovar att ta risker, och att ge publiken en fräsch upplevelse, och vi lovar oss själva att vara lojala väktare av de här karaktärerna som betyder så mycket för oss. Det här är en dröm som blir sann för oss. Och inte en sådan dröm där du är sen till jobbet och alla dina kläder är gjorda av pudding, utan en sådan dröm där du får chansen att göra en film med några av de bästa karaktärerna någonsin, i en filmserie som du älskat sedan innan du kan minnas att du ens hade drömmar överhuvudtaget.

The Hollywood Reporter passar på att påminna om att den här filmen inte är samma film som Josh Trank ("Fantastic Four"-regissören) lämnade, och enligt uppgift letar Lucasfilm fortfarande efter någon som kan ta hand om den. Den rullen har sedan tidigare ryktats handla om Boba Fetts bakgrund.

Kathleen Kennedy kommer som vanligt att producera, och hon säger så här om valet av regissörer:

- Det är inte vilka filmskapare som helst som kan berätta historien om en sådan älskad karaktär som Han Solo, och jag är glad att meddela att vi har hittat den perfekta duon för att ha hand om projektet. Larry och Jon (manusförfattarna) vet allt som finns att veta om karaktären, och Chris och Phil kommer fylla på med sin intelligens, stil, energi och sina hjärtan för att berätta Hans historia.

Från och med december i år har vi alltså en "Star Wars"-film per år att se fram emot, ända till år 2018.

Vem vill du se spela en ung Han Solo?
| 8 juli 2015 11:15 |