Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

28 januari 2020 | 15:05

Skräckfilmen "The Turning" får underkänt av publiken

Det verkar bli en knackig start för skräckfilmer i år. Inte minst för "The Turning", som publiken riktade ett klart och tydligt nej till under helgen.
Skräckfilmen fick minst sagt dåligt gensvar under förra helgens premiär - ett sällan skådat "F"-betyg från CinemaScore. 

Vad är då ett ”F” och vad är CinemaScore? Jo, det ska vi reda ut lite fort.

CinemaScore används för att publiken ska få rösta på en film de tittat på. Detta görs för att generera ett betyg under en premiärvisning - och ett ”F” kan översättas till helt och hållet underkänt. Något som bara har hänt 20 gånger på över fyra decennier, rapporterar Comicbook.com.

…eller rättare sagt numera 21 gånger, tack vare ”The Turning”.

En teori som förklarar filmens magplask är möjligtvis ett otillfredsställande slut - då statistik visar att CinemaScore-systemet inte ofta representerar filmens kvalité överlag, utan hellre om den bryter sig mot publikens specifika förväntningar. Om det är en och samma sak är en annan fråga...

I ”The Turning” ser vi bland annat Mackenzie Davis (”Terminator: Dark Fate”) och Finn Wolfhard (”Det”). Filmen är baserad på den klassiska novellen ”The Turn of the Screw” av Henry James.
 
 
Tidigare i januari erhöll också ”The Grudge” en plats på ”F”-listan. Så nu kan det bara gå åt rätt håll i skräckfilmsvärlden. Hoppas vi.

Ingen svensk biopremiär har än fastställts. Vill vi ens ha det?
| 28 januari 2020 15:05 |