Film

Skribent

MovieZine

5 januari 2020 | 14:00

Till och med publiken avskyr "The Grudge"

Nya skräckfilmen sågas av både kritiker och biobesökare med bottenbetyg.
Recensenter har inte varit nådiga mot "The Grudge", skräck-rebooten som gick upp på bio i fredags. Här i Sverige valde man att inte pressvisa filmen för kritiker, men det har visserligen inte stoppat oss (läs sågningen här på MovieZine).

Visst har vi sett många usla skräckfilmer genom åren, men den här försöker inte ens anstränga sig för att skrämmas. Och publiken verkar hålla med.
 
I USA rapporteras det om att biobesökarna har gett filmen ett "F" i CinemaScore - en undersökning som frågar folk vad de tyckte direkt efter biobesöket. "F" är det lägsta betyget och så extremt ovanligt att bara 20 filmer har fått det sedan CinemaScore startade sina enkäter för 40 år sedan.
 
"The Grudge" är i "gott" sällskap av sågade rysare som "Alone in the Dark" (2005) och "The Devil Inside" (2012). Men på listan finns också filmer som Darren Aronofskys "Mother!" från 2017.
 
 
Siffrorna på Rotten Tomatoes bekräftar att recensenter och biobesökare är överens vad gäller Nicolas Pesces "The Grudge". Bara 16% av kritikernas recensioner och 19% av besökarnas är positiva.
| 5 januari 2020 14:00 |