Film

Skribent

MovieZine

21 april 2022 | 06:00

"Uncharted" släpps digitalt den 19 maj

Nu bekräftas releasedatumet för äventyrsfilmen med Tom Holland och Mark Wahlberg.
Om en månad landar ett av årets stora actionäventyr på video-on-demand. Nu bekräftas det svenska release-datumet för "Uncharted", som du kan se hemma den 19 maj.
 
Tom Holland tar sig an rollen som äventyraren Nathan Drake, välkänd för spelfans från de enormt populära "Uncharted"-spelen. I filmversionen möter vi en yngre Drake som, med hjälp av mentorn Sully (Mark Wahlberg), söker efter mytomspunna klenoder. 
 
TV-spelsfilmen har varit efterlängtad av många. Det tog några år och regissörsbyten för att få till det hela. Redan 2010 pratades det om att Wahlberg skulle spela Nathan Drake. Regissörer som Shawn Levy ("Free Guy"), Travis Knight ("Bumblebee") och Dan Trachtenberg ("10 Cloverfield Lane") har kommit och gått. Till slut - och efter flera datumflyttar - rodde man projektet i hamn med hjälp av "Venom"-regissören Ruben Fleischer. 
 
 
"Uncharted" har fått ett svalt mottagande av kritiker men verkar ha hittat sin biopublik. Med intäkter på 389 miljoner dollar är den årets näst mest inkomstbringande Hollywoodfilm hittills.
 
Och den 19 maj går det alltså att följa med på äventyr utan att lämna vardagsrummet, då släpps "Uncharted" som digital köpfilm. Den 6 juni finns filmen att hyra, samt köpa i fysiskt format.
| 21 april 2022 06:00 |