Serie

Skribent

MovieZine

31 januari 2019 | 13:50

Ulrich Thomsen i danska Viaplay-serien ”Förhöret”

Viaplay siktar högt med 20 nordiska originalserier om året. Näst på tur står "Förhöret", en psykologisk thriller med David Dencik och Ulrich Thomsen.
I slutet av året är det dags att utöka Viaplays kriminalutbud med nya originalserien "Förhöret". Det blir, enligt ett pressmeddelande, "en blandning mellan en klassisk krimserie, där jakten på mördaren är den dramatiska motorn, och en psykologisk tvekamp på det mentala planet."

Danske skådespelaren Ulrich Thomsen ("Counterpart" och "Blacklist"), spelar polisen Bjørn som gör allt i sin makt för att hitta sin dotters mördare. Den åtta avsnitt långa serien utspelar sig under ett och samma dygn, och i varje avsnitt konfronterar Bjørn en ny misstänkt i ett nytt förhör.

Skapare och regissör är Christoffer Boe ("Journal 64"), som också har skrivit manus tillsammans med Jakob Weis ("Den tid på året"). I rollistan hittas fler danska stjärnor Lars Mikkelsen ("House of Cards"), Lars Ranthe ("Friheten"), David Dencik ("Rig 45"), Trine Dyrholm ("Bröllop i Italien"), Søren Malling ("Kapningen") och Nikolaj Lie Kaas ("Department Q"-filmerna).

– Jag har fått lov att samla mitt drömlag av skådespelare och filmskapare. Kameran fokuserar intensivt på det psykologiska dramat och den kriminalistiska pulsen. Varje blick och andetag kommer att ha sin plats och mening, säger regissören Christoffer Boe.

Streamingtjänst Viaplay satsar stort framöver med planer på 20 nordiska originalserier om året. Härnäst släpps svenska fantasydramat "Hidden - Förstfödd" med Izabella Scorupco i en ledande roll. Under våren visas också det politiska dramat "Den inre cirkeln".

"Förhöret" har planerad premiär i slutet av 2019 över hela Norden.
| 31 januari 2019 13:50 |