Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juni 2022 | 22:50

UFO:n och troll: 2 knäppa norska genrefilmer visar upp sig

Netflix släpper trailers till sommarens sci-fi-komedi ”Blasted” och till fantasy-äventyret ”Troll”.
Norge fortsätter att leverera spexiga genrefilmer som får film-Sverige att blekna. (Du missade väl inte vår recension av den ambitiösa katastroffilmen "The North Sea"?) Ikväll visar Netflix upp trailers till två kommande originalfilmer från vårt kära grannland.

”Blasted” följer Sebastian och Mikkel, två gamla barndomsvänner som återförenas för en helgalen svensexa. Men när den invaderas av utomjordingar är det dags att plocka fram laserpistolerna och visa vem som bestämmer på Jorden. Komedin sägs vara inspirerad av ett verkligt norskt UFO-fenomen och släpps redan den 28 juni.
 
 
Senare i år kommer också "Troll" i regi av Roar Uthaug ("Tomb Raider"). Filmen är ett actionäventyr som väcks till liv när en gigantisk varelse kliver fram ur bergen efter tusentals år i fångenskap. Mer fantasy baserat på nordisk mytologi från landet som gav oss "Trolljägaren", det är bara att tacka och ta emot! "Troll" har ännu inget premiärdatum men släpps under 2022.
 
 
Trailersläppen är en del av Netflix-satsningen Geeked Week som pågår hela veckan. Under måndagen visade man upp en drös med kommande skräck- och fantasyserier från filmskapare som Guillermo del Toro och Tim Burton.
| 7 juni 2022 22:50 |