Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 juni 2022 | 09:00

Netflix visar upp 8 kommande skräck- & fantasyserier

2022 blir året då streamingtjänsten invaderas av monster, zombies och vampyrer. Kolla in det hårresande utbudet av nya skräckserier på Netflix.
Zombies, vampyrer, tonårsmonster och efterlängtade serietidnings-adaptioner lurar alldeles runt hörnet. Netflix fan-event Geeked Week är tillbaka och hela veckan kommer man att presentera kommande serier och filmer, med nyhetssläpp, trailers och förhandstittar.
 
Under måndagskvällen låg allt fokus på skräck- och fantasygenren där streamingjätten har mycket spännande på gång, från kreatörer som Tim Burton, Mike Flanagan och Guillermo del Toro.
 
Kolla in en parad av stämningsfulla teasers här nedan.
 
 

First Kill - premiär 10 juni

 
Redan på fredag får vi ta del av sommarens första skräckserie. Det första klippet från "First Kill" visar inte mer än lite grovhångel, men om jag berättar att serien handlar om "en olycklig romans mellan en vampyr och en monsterjägare"? Tonårstjejerna Juliette och Calliope har en del svåra hinder att reda ut när de faller för varann.
 
 

Resident Evil - premiär 14 juli

 
Otippat musikval, men skräckscenerna är det iallafall inget fel på. Den nya "Resident Evil"-serien är fylld av monster och blod på ett sätt som filmerna hittills aldrig har kommit i närheten av, iallafall enligt den här senaste trailern. Och lite humor för att väga upp det hela? Varför inte. Handlingen utspelar sig år 2036 när en handfull överlevande försöker klara sig i en värld som muterat till oigenkännlighet.
 
 

The Sandman - premiär 5 augusti

 
Dream, Morpheus, Sandman… Kärt barn har många namn, och för Neil Gaimans fans har denna karaktär varit speciellt uppskattad sedan serietidningen som släppte 75 nummer under 90-talet. En filmadaption har varit på gång i minst 20 år men fastnat det envisa ”development hell” tills projektet hamnade som tv-serie hos Netflix. Den 5 augusti är det äntligen dags att se hur Tom Sturridge tolkar den komplexa titelrollen i den ambitiösa fantasyserien.
 
 

The Midnight Club - premiär 7 oktober

 
På en herrgård med en mystisk historia samlas varje natt de åtta medlemmarna i Midnattskklubben för att dela otäcka berättelser - och leta efter tecken från andra sidan. Ny serie från Mike Flanagan, skaparen av "The Haunting of Hill House" och "The Haunting of Bly Manor", med Christopher Pikes populära Young adult-roman som förlaga. Heather Langenkamp från "Terror på Eld Street" har en återkommande roll.
 
 

1899 - premiär 2022

 
Skaparna bakom den övernaturliga tyska serien "Dark" är tillbaka med nytt. I "1899" väntar ännu ett mysterium när ett skepp med europeiska migranter på väg mot New York stödet på ett annat fartyg, som ska ha varit försvunnet i månader. I den internationella ensemblen finns bland andra Emily Beecham ("Into the Badlands") och Lucas Lynggaard Tønnesen ("The Rain").
 
 

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities - premiär 2022

 
Regissören bakom "Pans labyrint" och "Nightmare Alley" presenterar en antologiserie som utlovar kalla kårar längs ryggraden. Åtta hyllade skräckregissörer - bland andra Jennifer Kent ("The Babadook") och Panos Cosmatos ("Mandy") står bakom varsin sofistikerad skräckhistoria som Guillermo del Toro personligen har valt ut (två är skrivna av honom själv).
 
 

The Imperfects - premiär 2022

 
Ett experiment förvandlar tre 20-åringar till monster. Nu är de förbannade, och måste samarbeta för att tvinga den ansvarige forskaren att göra dem mänskliga igen. Ett actionpackat fantasy/sci-fi-äventyr utlovas från skaparna av "The Order"... men jämfört med de mer ambitiösa serierna på listan skulle jag tippa att denna är mest trolig att bli nerlagd efter en säsong.
 
 

Wednesday - premiär 2022

 
Sist men inte minst har vi kommit till Tim Burtons första tv-serie, som passande nog bygger på "Familjen Addams". Burton dras till det mörka och makabra, och får här leda dottern Wednesday till college där övernaturliga mysterier snart kommer i vägen för plugg. Nya stjärnskottet Jenna Ortega ("Scream") spelar huvudrollen i en "Sabrina"-doftande serie. Vågar vi gissa på en halloween-premiär?
 
Vilken av serierna känns mest lovande? Tyck till nedan.
| 7 juni 2022 09:00 |