Spel

Skribent

Vanja Tomin

26 juli 2022 | 18:00

Ubisoft försenar ytterligare ett spel - "Assassin's Creed"

Detta blir det andra spelet från Ubisoft som skjuts fram, hösten 2022 ser inte lovande ut för speljätten.
Förra veckan skrev MovieZine att Ubisoft meddelar deras spel "Avatar - Frontiers of Pandora" skjuts fram till tidigast 2023. Samtidigt har det kommit fram information att "ett mindre icke utannonserat premium-spel" också blir försenat, och det påstås vara det omtalade "Assassin's Creed: Rift."
 
Enligt Bloomberg och reportern Jason Schreier skjuts "Rift", som är arbetsnamnet, fram från februari 2023 till någon gång kring maj eller juni 2023, en mindre försening med andra ord. 
 
 
Det nya spelet "Rift" sägs utspela sig i Mellanöstern och var ursprungligen planerat som en expansion till "Assassin's Creed Valhalla" från 2020, men förvandlades till ett fristående spel för att fylla ett hål i Ubisofts tunna releaseschema för detta räkenskapsår. Ubisofts kontor i Bordeaux som leder utvecklingen av spelet, bad om mer tid eftersom "Rift" ligger långt efter, detta enligt en person som är bekant med företagets planer.
 
Ubisoft har ännu inte tillkännagett det nya "Assassin's Creed"-spelet men har sagt att de kommer att avslöja mer information om "Assassin's Creed"-seriens framtid i september i år. Ubisoft har även stora planer för serien i form av det kommande liveservice-spelet "Assassin's Creed Infinity," rapporterar bloomberg.com.
 
Large d23de66cfe422c845442ac362f8a5511 assassins creed valhalla basim
 
Att både "Avatar" och "Assassin's Creed" skjuts fram lämnar Ubisoft med en svag höst 2022, som bara inkluderar två potentiella storsäljare: ett exklusivt Nintendo Switch-spel i "Mario + Rabbids"-serien, planerad till oktober, och ett piratspel som heter "Skull & Bones" som har genomgått en svår utvecklingsprocess och blev försenat flera gånger innan det slutligen fick ett releasedatum i november. 
 
Ubisoft-aktien har fallit med cirka 4,5% i år, förmodligen på grund av oro för försenade spellanseringar orsakade av pandemin. Verkställande direktör Yves Guillemot har sagt att arbetsförhållandena i branschen fortfarande är svåra eftersom människor "inte kan komma till kontoret så ofta." Dock är det värt att poängtera är att många andra spelföretag har anpassat sig till distansarbete och bibehållit produktiviteten, även när de gått över till hybrid- eller helt virtuella arbetsplatser.
 
Ser du fram emot det nya Assasin's Creed-spelet? Vilket spel är din favorit i serien?
| 26 juli 2022 18:00 |