Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 augusti 2023 | 17:00

”Twister”-regissören Jan de Bont tveksam till uppföljaren ”Twisters”

27 år efter att katastrofrullen ”Twister” tog världen med storm så kommer uppföljaren ”Twisters”. Men originalfilmens regissör Jan de Bont är inte helt övertygad.
Originalet var en av många populära, framgångsrika katastroffilmer på mitten av 1990-talet. Men trots en inkomst på över 500 miljoner dollar så har det dröjt fram tills nu innan en ny film. ”Twisters” ska fungera som en direkt uppföljare till första filmen vars regissör Jan de Bont i en intervju med Inverse berättar att han inte kontaktats inför den nya filmen.
 
Han menar att föregångaren är en film som inte kan nyinspelas och att filmbolag idag inte skulle försöka sig på de praktiska effekter som användes 1996.
 
- När saker föll från himlen föll det riktiga saker från en helikopter. När vi filmade en bil som flyr från en tornado i en hagelstorm var det riktig is som kom emot oss. Det är en film som inte går att göra om... Det skulle aldrig, aldrig hända igen.
 
Han är också tveksam till om han själv kommer att se ”Twisters”.
 
- Jag vill att någon annan ska se den först. Det kan hända att de har ett nytt, annorlunda tillvägagångssätt. Det är samma sak med Greta Gerwig och ”Barbie”. Ingen skulle någonsin ha trott att hon skulle regissera den filmen och göra den så framgångsrik.
 
Planerna för ”Twisters” inleddes redan 2020 och kommer att handla om dottern till hjältarna från ”Twister”, Helen Hunt och Bill Paxton. Lee Isaac Chung (”Minari”) regisserar och Daisy Edgar-Jones (”Normal People) och Glen Powell ("Top Gun: Maverick”) spelar huvudrollerna.
 
Huruvida filmen lever upp till sin föregångare får vi se när filmen har premiär 19 juli 2024.
 
Ser du fram emot ”Twisters”?
| 18 augusti 2023 17:00 |