Film

Skribent

Alexander Dunerfors

16 november 2013 | 19:01

Två versioner av "Fifty Shades of Grey"

Med skådespelarna äntligen ombord kan inspelningarna börja. Men frågan är hur man löser det med alla vågade S/M-scener?

Även utan att ha läst "Femtio nyanser av honom", förstår man att det pågår rätt barnförbjudna grejer i E.L. James omtalade boktrilogi. Frågan är förstås hur de heta sexscenerna mellan Anastasia Steele och Christian Grey överförs till vita duken, utan att ge filmen en alltför hög åldersgräns och därmed gå miste om intäktet?

Producenten Dana Brunetti kan ha lånat en idé från Lars von Trier - han vill släppa "Fifty Shades of Grey" i två versioner.

En R-rated-film (tillåten för de under 17 år med vuxet sällskap) kan följas av en NC-17-version (tillåten strikt från 17 år), som öppnar upp för mera snusk och vågade klipp. Ja, för fansens skull, såklart:

- Det är bara min åsikt och inte alls säkert att det kommer att hända. Men det vore coolt att släppa en R-version och sedan en barnförbjuden version några veckor senare, säger Brunetti och räknar redan alla sköna dollar som ett sådant trick skulle medföra.

- Alla kan gå och njuta av R-versionen, och om de sedan verkligen vill se den igen och i en råare version så släpps det en ny. Det blir också extra bra för studion som får mer uppmärksamhet på Box Office. Det är vad vi hört från fansen, att de vill att filmen ska ligga så nära boken som möjligt. Vi vill ge fansen vad de vill ha, berättar producenten för Collider.

Sam Taylor-Johnsons filmatisering av "Fifty Shades of Grey" har Dakota Johnson och Jamie Dornan i huvudrollerna. Biopremiären blir den 13 februari 2015.

Vad säger ni som gillade boken - skulle ni betala dubbelt för att se filmen på bio i två versioner? Kommentera nedan.

| 16 november 2013 19:01 |