Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 augusti 2014 | 10:00

Två manusförfattare kämpar med "Aquaman"

Warner Bros tar det säkra före det osäkra och låter Will Beall och Kurt Johnstad skriva två separata manus.
Det gäller att inte ta sig vatten över huvudet med en karaktär som Aquaman. Enligt experter är det en tuff superhjälte att ta till bioduken, så för säkerhets skull har man anlitat två manusförfattare. Som ska jobba var för sig. På två helt skilda manus.

Will Beall har tidigare skrivit "Gangster Squad" och ett tidigt utkast av "Justice League" åt Warner Bros. Kurt Johnstad ansvarar bland annat för "300" och dess uppföljare. När grabbarna är klara med sitt är det upp till studion att gå vidare med det bästa manuset, skriver THR.

Det visar iallafall att man menar allvar med en "Aquaman"-filmatisering, och rollen tillhör sedan ett tag tillbaka Jason Momoa. Rykten säger att han kan dyka upp redan i Zack Snyders "Batman v Superman" år 2016, en film som spås få flera spinoffer med dess diverse DC Comics-hjältar. 

Regissören själv vill inte bekräfta det. Men Snyder hade följande att säga när han överraskade en radiostation i Detroit med ett samtal häromveckan:

- Det coola med Aquaman är hans treuddade spjut. Man måste förstå att han kan skära i Superman om de skulle komma i kontakt. Han är förstås superstark eftersom han kan leva i väldigt djupa vatten. Jag vill inte bekräfta om han är med i min film, men vill bara säga att han har potential att bli riktigt bad ass. 

Warner Bros satsar hårt på sina DC-rättigheter och har planerat in nio superhjältefilmer mellan 2016 och 2020

Läs också: 

| 13 augusti 2014 10:00 |