Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 februari 2021 | 18:30

Två konkurrerande filmer om Stockholms blodbad planeras

Mikael Håfström kommer regissera filmen som liknas vid en svensk "Gladiator".
För ett par veckor sedan skrev vi om SF Studios planer på att skildra Stockholms blodbad med en episk dramafilm. Nu får projektet konkurrens - svenska produktionsbolaget Brain Academy har visst fått exakt samma idé, exakt samtidigt.

Regissören Mikael Håfström kommer återförenas med manusförfattaren Erlend Loe (”Quick”) för en egen långfilm om Stockholms blodiga historia år 1520. Nordisk Film och Film i Väst är ombord som samproducenter.

- Det är en berättelse om politiskt maktspel och intriger som är lika relevant nu som för 500 år sedan, säger Håfström till Variety.

Filmens producent Helena Danielsson beskriver filmen som en skandinavisk blandning av ”The Favourite”, ”Gladiator” och ”Game of Thrones”. Men eventuella likheter med SF Studios filmplaner är rena slumpen:

- Sånt händer ibland i vår industri, att projekt som utspelar sig under vissa tidsepoker eller händelser kan verka lika, fast de inte är det. Vi kommer att utforska andra teman så som den katolska eran i Norden, och vi följer en helt annan handling.
 
Tipstack till Jonas V! Vill du också tipsa MovieZine om en nyhet? Maila oss här.
| 8 februari 2021 18:30 |