Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 maj 2021 | 11:15

Två år kvar till ”Guardians of the Galaxy vol. 3”

Du har väl inte missat att James Gunns Marvel-uppföljare har fått ett premiärdatum?
Tidigare i veckan släppte Marvel en riktig bomb för alla fans, en trailer fullspäckad med nyheter kring framtida MCU-filmer. De närmaste åren väntar inte mindre än elva premiärer, från ”Black Widow” i sommar till ”Fantastic 4” på ett ännu okänt datum.

Samtidigt meddelades också ett premiärdatum för ”Guardians of the Galaxy vol. 3”. Den efterlängtade uppföljaren får biopremiär 5 maj 2023. Bara två år kvar nu tills vi får återse Star-Lord, Groot och de andra!

Vad kan vi då vänta oss av filmen?
 
Large e10524da59ac7285e25ef66fd2247ae1 guardians of the galaxy 3 1 1
 

1. James Gunn är tillbaka i registolen

 
Regissören James Gunn fick sparken av Disney sommaren 2018, när ett gäng kränkta individer hade grävt fram regissörens gamla tweets med diverse provokativa skämt. Gunn tog sitt pick och pack och drog över till Marvel-konkurrenten DC för att istället spela in ”The Suicide Squad” (med biopremiär i sommar).

Det dröjde inte många månader innan Disney ångrade sig, och våren 2019 välkomnades Gunn tillbaka in i värmen.

- Det blev ett lyckligt slut, men också läskigt, för jag fick samtalet från Alan Horn (chef på Walt Disney Studios) bokstavligen dagen efter att jag skrev på för ”The Suicide Squad”, säger Gunn till Empire.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

2. Något riktigt stort planeras

 
Handlingen hålls hemlig, men ScreenRant spekulerar i att filmen kommer fokusera på Rocket Raccoons tragiska bakgrund.
 
Sen finns den lilla detaljen att hitta Gamora. Efter händelserna i ”Avengers: Infinity War” där Gamora dödades, och ”Avengers: Endgame” där en tidigare version tog över hennes plats, kan Zoe Saldana få spela en helt annan version av karaktären, skriver Digital Spy.
 
Large d90ffbde5a15becc73191f0bdf98cb2f gam
 
Tidigare har de två ”Guardians of the Galaxy”-filmerna fått en saftig prislapp på 200 miljoner dollar vardera. Den här gången verkar det som att Disney och Marvel är redo att spendera ännu mer.

James Gunn har nyligen hintat på Twitter att det blir ett storskaligt äventyr med massivs av nya världar och utomjordingar.
 
 

3. Det kan bli sista filmen i serien

 
”Guardians of the Galaxy vol. 3” lär inte bli den sista gången vi ser Peter Quill, Gamora, Rocket, Drax och Groot i Marvels universum. Men, den kan bli det sista kapitlet i just deras filmserie.

- Det är antagligen min sista film, och den sista filmen med det nuvarande teamet. Men man vet aldrig!, svarar James Gunn.
 
"Guardians of the Galaxy vol. 3" kommer spelas in senare i år för biopremiär 5 maj 2023.
 
Hur är era förväntningar på filmen?
| 5 maj 2021 11:15 |