Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

6 november 2014 | 16:00

TV4 gör remake på klassiska TV-serien "Dubbelstötarna"

Och den här gången är det två kvinnor i huvudrollen.
Kommer ni ihåg den svenska kriminalkomedin "Dubbelstötarna" med Björn Gustafsson och Frej Lindqvist? Den gick i SVT 1980 och handlade om hur dessa två herrars rollfigurer bestämmer sig för att genomföra ett par stötar för att "dryga ut lönen lite". 

Serien byggde på böckerna "Enkelstöten" och "Dubbelstötarna" av författaren Tomas Arvidsson och nu ska förstnämnda bli TV-serie igen. Det är produktionsbolaget FLX som i samarbete med TV4 står bakom projektet. 

"Enkelstöten" beskrivs som en dramakomediserie men med twisten att "gubbarna" från originalet nu bytts ut mot två kvinnor. "Två ganska vanliga kvinnor från Kalmar som bestämmer sig för att råna en bank", som det står i ett pressutskick från FLX. 

- Vi vill göra en slags humoristisk "Thelma & Louise", en serie med humor, värme och spänning, baserat på ett original som är en gammal personlig favorit för flera av oss på FLX, säger Pontus Edgren, vd på FLX.

- Det är väldigt roligt att FLX och TV4 vill göra en modern version av "Enkelstöten", säger författaren Tomas Arvidsson i samma pressmeddelande. 

- Sverige har förändrats under de 40 år som gått sedan boken skrevs, så när FLX kom med idén att göra de två männen till kvinnor så kände jag att "Enkelstöten" på nytt kan bli underhållande och relevant satir, säger han.

Inspelningarna kommer att genomföras i bland annat Stockholm och Kalmar.

HÄR kan du se originalserien (SVT:s Öppet arkiv)!

Inget nytt just nu om den planerade filmversionen av "Enkelstöten" som regissörerna bakom "Försvunnen", Mattias Olsson och Henrik JP Åkesson, skulle ta sig an. Måhända blir TV4:s serie dödsstöten för detta projekt.
| 6 november 2014 16:00 |