Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 april 2024 | 09:00

Ikväll på tv: Blod och bikini i bästa hajfilmen på många år

Det är något speciellt med hajfilmer, vare sig de är bra eller dåliga. "The Shallows" är tacksamt nog en av de bättre och ikväll kan du se den på tv.
Regissören Jaume Collet-Serra har både en riktigt lyckad skräckfilm och några Liam Neeson-ledda actionfilmer av blandad kvalitet bakom sig. Men i sina bästa stunder är spanjoren en filmskapare med en god känsla för spänning, och den känslan kom verkligen till sin rätt i "The Shallows" från 2016.
 
Den här hajfilmen handlar om Nancy (Blake Lively), som hoppas på en rolig och spännande dag med surfing och avkoppling. Fast lyckan vänds dock snabbt när hon blir attackerad av en enorm vithaj med smak för människokött. Hon lyckas ta sig upp på en klippa 300 meter ifrån stranden. Nu prövas både hennes viljestyrka och mod när tidvattnet reser sig och hajen börjar närma sig.
 
Vår recensent Andreas Samuelson tyckte "The Shallows" var en riktig nagelbitare och den bästa hajaction som visats på bio på många år:
 
"Tar man den för den stundtals riktigt intensiva, häftiga popcornfilm som den är så går man inte hem besviken. Då gör det inte så mycket att Lively knappast är någon Jamie Lee Curtis eller Collet-Serra någon Spielberg - all hajfilm som lyckas undvika digitala effekter som ser ut att vara ritade av en femåring förtjänar en titt."
 
Här kan du se "The Shallows":

• Ikväll 21:00 på TV6
• Streama hos Tele2 Play
• Hyr eller köp hos SF Anytime eller iTunes
 
 

Läs också: 15 saker som fick mig att haja till när jag såg om "Hajen"

| 7 april 2024 09:00 |