Film

Skribent

MovieZine

13 oktober 2023 | 11:00

På tv inatt: Bombastisk actionfest med en stencool Sean Connery

Sean Connery tar fram coolheten som en gång gjorde honom till en perfekt James Bond.
Helgen bjuder på gott om underhållning hos tv-kanalerna. Sent ikväll visar TV4 actionkungen Michael Bays underhållande "The Rock" från 1996.
 
Storyn tar fart när elitsoldater ockuperar fängelseön Alcatraz och tar turister som gisslan. Staden San Francisco hotas av missiler, och det finns bara en man som kan rädda situationen... en före detta fånge som en gång i tiden lyckades fly från Alcatraz måste nu ta sig in.
 
Nicolas Cage spelar Stanley Goodspeed, agent med biologiska stridsmedel som sitt expertområde. Sean Connery är Mason, hans motvillige medhjälpare på ett omöjligt uppdrag. Den tredje stora huvudrollen spelas av Ed Harris som den bittre general Hummel som sadlat om till skurk.
 
 
Filmen är en oförskämt fartfylld och intensiv actionrökare. "När Michael Bay gör action vet man vad man får och han vet uppenbarligen vad hans fans vill ha. Det är stort, dramatiskt och oavbrutet adrenalinpumpande från start till mål" skriver MovieZines recensent.
 
"Connery tar fram coolheten som en gång gjorde honom till en perfekt James Bond. Cage gör en trovärdig prestation samtidigt som det märks att han har kul i rollen."
 
En populär teori bland fans är att Connerys rollfigur, en före detta brittisk agent, skulle kunna vara James Bond på äldre dagar. Långsökt givetvis, men det är kul att se filmen med det i bakhuvudet.
 
Här kan du se "The Rock":

• Inatt 23:15 på TV4
• Streama på Disney+
 
| 13 oktober 2023 11:00 |