Film

Skribent

Andreas Samuelson

12 december 2023 | 07:00

TV-tips: Succékomedin som gav Robert De Niro en ny, oväntad vän

Robert De Niro lär känna och slutligen accepterar sin blivande svärson Ben Stiller i ”Släkten är värst”. Men det var en annan motspelare De Niro blev vän med på riktigt.
Robert De Niro har alltid varit en av filmvärldens hårdaste hårdingar, men under slutet av 1990-talet upptäckte han - och vi - att han även var en hejare på komedi. Efter filmer som ”Wag the Dog” och ”Analysera mera” så satsade han mer på den lättsamma genren men det var mötet med Ben Stiller som på riktigt cementerade honom som komediaktör.
 
I ”Släkten är värst” spelar Stiller sjuksköterskan Greg som planerar att fria till sin flickvän Pam (Teri Polo). De bjuds dock in till ett familjebröllop och Greg försöker desperat imponera på Pams familj, speciellt hennes pappa tillika gamla CIA-agenten Jack (De Niro). Men det går ganska käpprätt åt helvete...
 
De Niro som svärfadern från helvetet var en gyllene idé - filmen blev en av 2000 års mest framgångsrika filmer och ynglade av sig två (mindre sevärda) uppföljare, en reality -show samt en sitcom. ”Austin Powers”-regissören Jay Roach gick senare vidare till mer seriösa, Oscarsnominerade filmer som ”Trumbo” och ”Bombshell”.
 
Filmen skulle ursprungligen regisseras av Steven Spielberg med Jim Carrey i Stillers roll medan skådespelare som Anthony Hopkins, Christopher Walken, Al Pacino och Harrison Ford var påtänkta för rollen som Jack.
 
 
Tur var väl det att De Niro fick rollen. Inte bara för filmens skull men hans oväntade vänskap med en viss motspelare - katten Jinx. De Niro blev så fäst vid katten att han ville att denne skulle medverka i fler scener än planerat och lekte även med den mellan tagningarna.
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Släkten är värst”:
 
• I natt på TV12 00.00
• Streama på Tele2 Play
• Streama på SkyShowtime
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 12 december 2023 07:00 |