Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

19 december 2023 | 07:00

Tv-tips: Ballt, rappt och snyggt när brudarna tar över stafettpinnen från Danny Ocean

Kvinnlig version av kupp-filmerna lyckas mot alla odds underhålla.
Allt män gör behöver inte kvinnor göra, och vice versa. Säg detta till Hollywood; i en tid då karaktärer stöps om, byts ut och ändrar kön och hudfärg har detta gått från något relativt oskyldigt och inkluderande till rena rama krigföringen.
 
Efter tre framgångsrika filmer med “Ocean’s Eleven”-gänget i regi av Steven Soderbergh tog Gary Ross över. Gary Ross har tidigare regisserat första “The Hunger Games” och “Seabiscuit”. I “Ocean’s 8” samlar han Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Dakota Fanning, Sarah Paulson och Awkwafina för ännu en runda av till synes omöjliga uppdrag och rånförsök.
 
Stjärnglans finns det gott om och Ross lyckas få till ett naturligt flow utan att det hela känns för stelt och krystat. Det är underhållande, harmlöst, snyggt och tål inte det minsta analys utan att flasha alla sina plot-holes likt en saftig bit präst-ost. Likt många andra filmer är det mycket yta och lite innehåll - men vem har sagt att det nödvändigtvis behöver vara något dåligt?
 
I recensionen på MovieZine fick filmen 3/5 och Annica Andersson säger att "filmen är underhållande och flyter på jämt och fint, så de nära två timmarna i biosalongen går ganska snabbt". Nyfiken på att se om du håller med? Nu visas filmen på tv! 
 
 
Här kan du se "Ocean's 8": 
 
• Ikväll 19:35 på Kanal 5
• Streama på Tele2 Play eller Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes
| 19 december 2023 07:00 |