Film

Skribent

MovieZine

20 oktober 2023 | 06:00

Kvällens tv-tips: DiCaprio är "helt magnifik" i explosivt actionäventyr med ett budskap

Edward Zwicks film har en stabil 8.0 på IMDb och nominerades till fem Oscars.
Leonardo DiCaprio är just nu bioaktuell (och Oscarstippad) i Martin Scorseses mörka dramathriller "Killers of the Flower Moon". Men skådespelaren har imponerat på oss många gånger genom åren. Inte minst i 2006 års "Blood Diamond" som ikväll visas på tv på nytt.
 
Handlingen följer diamantsmugglaren Danny Archer från Zimbabwe och fiskaren Solomon Vandy som möts i inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet, i jakten på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv.
 
Här får vi "en explosiv, våldsam actionrulle" som blandas med "ett viktigt budskap och ett angeläget ämne" enligt min recension här på MovieZine.
 
"Trots tveksam afrikansk dialekt framträder Leo som fullfjädrad actionhjälte, ett viktigt budskap förs på tal och Afrika visas som den smutsiga, underbara, rika och utfattiga motsägelse den är och alltid har varit."
 
Kanske var jag lite snål som delade ut bara en 3:a i betyg vid biopremiären? Det tycker flertalet av MovieZines läsare som har kommenterat med sina egna åsikter om "Blood Diamond":
 
"Grym film ju! DiCaprio är störtskön, Djimon är bra och Connelly fungerar fint. Snygga panoramavyer och brutala actionscener, minst 4/5!" skriver en läsare.
 
"Seriöst, bara 3/5?? Detta är det bästa jag sett på länge! Ser inte många fel alls med den här filmen."
 
"Härligt att se DiCaprio i denna, en av hans bättre, kanske för att han just inte har allt strålkastarljus mot sig."
 
"En av DiCaprios bättre roller! Tycker filmen är riktigt bra, men som alltid med Edward Zwick så har den aldrig det där lilla extra."
 
"Det ska vara 5/5 på denna magnifika film!"
 
"Jag tycker att Leo DiCaprio är helt magnifik i rollen som Danny. Vid sidan av hans roll i The Departed är detta hans främsta rollprestation."
 
Här kan du se "Blood Diamond":

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på Viaplay
• Streama på HBO Max
• Streama på Tele2 Play
 
| 20 oktober 2023 06:00 |