Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 december 2023 | 08:00

Ikväll på tv: Ta det kallt med Will Ferrells hala sportkomedi

Vintern är här, och med den kylan och hala trottoarer. Vad passar då bättre än att lära sig ett och annat om balans från en "Blades of Glory"?
I vinter har jag redan hunnit halka omkull och lägga mig pladask två gånger. Tack och lov utan att göra mig illa, eller ens få ett ynka blåmärke, men kanske hade det gått att undvika raklångt markläge om jag hårdstuderat "Blades of Glory".
 
Sportkomedin från 2007 följer tuffingen Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) och underbarnet Jimmy MacElroy (Jon Heder) som tack vare en lucka i reglerna bildar det första manliga konståkningsparet, och ställer status quo på ända.
 
När det begav sig gav MovieZines recensent filmen en stabil trea men tyckte att den, likt skridskorna får man förmoda, kunde ha varit vassare, "elakare och mindre barntillåten. Bristen på utnyttjandet av konståkningsvärldens storartade fjollexcesser är märklig".
 
En bit trivia: Visste du att Busy Phillips, skådespelerskan som slog igenom med gamla goda ungdomsdramat "Dawson's Creek" , var den som kom på idén till "Blades of Glory"? Hon ska även ha jobbat med manus, men höll på att inte få erkännade för det alls. Istället försökte de slutliga manusförfattarna - hennes dåvarande pojkvän Craig Cox och hans bror Jeff - ta åt sig hela äran (via Deadline).
 
Här kan du se "Blades of Glory":
 
• Ikväll 21:00 på TV3
• Streama på SkyShowtime och Tele2 Play
• Hyr eller köp på Viaplay eller SF Anytime
 
 
 
| 9 december 2023 08:00 |