Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 augusti 2016 | 22:30

Homosexuella superhjälten The Ray blir tv-serie

DC Comics-hjälten The Ray kommer ut i en egen serie på The CW.
Ett ”äntligen!” är på sin plats. Medan Marvel snackar och önskar sig homosexuella superhjältar på bioduken, gör DC Comics slag i saken och sätter en gay-karaktär i centrum i en egen serie. 

Serietidningshjälten The Ray ska få en egen serie online på CW Seed. Någon gång under 2017 blir det premiär för animerade ”Freedom Fighters: The Ray”.

Enligt The CW:s chef Mark Pedowitz planerar man att så småningom väva in honom i någon av sina övriga DC-serier: ”Arrow”, ”The Flash”, ”Legends of Tomorrow” eller ”Supergirl”. Någon skådespelare är inte klar än.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vem är då The Ray? Enligt kanalens egna pressrelease:

Raymond ”Ray” Terrill var en reporter som upptäckte att en grupp forskare jobbade åt ett hemligt projekt åt regeringen, för att omvandla ljus till ett massförstörelsevapen. Men innan han hann slå larm utsattes han för en ”genetisk ljusbomb”. Den dödade inte honom, istället fick Ray superkrafter. Han insåg att han inte längre behövde rapportera om orättvisor, han kunde själv stoppa dem. Under namnet The Ray gick han med i Freedom Fighters för att slåss mot våld och förtryck.
| 11 augusti 2016 22:30 |