Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 februari 2024 | 19:00

TV-experten tipsar: Här är den perfekta tv-serien för Alla hjärtans dag

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg delar med sig av sina personliga tv-tips inför Alla hjärtans dag.
Det finns tillräckligt mycket annat att tänka på inför Alla hjärtans dag, så inte ska du behöva spendera dyrbar tid åt att skrolla igenom hundratals olika titlar på ett dussin olika streamingtjänster. Jag har därför valt ut tre stycken olika tv-serier (beroende på nivån i förhållandet), som kommer passa perfekt för alla som är sugna på något åt det mer romantiska hållet även på tv under Alla hjärtans dag:
 

"En dag" (Netflix) - första dejten-säker, klassisk romantik

 
 
"One day" eller "En dag" som den heter här i Sverige är baserad på boken med samma namn och består av hela 14 halvtimmeslånga avsnitt. Och det är knappast av en slump som Netflix körde ut hela säsongen mindre än en vecka innan Alla hjärtans dag och att serien redan nu toppar deras topplista över de mest populära tv-serierna.
 
Handlingen följer Emma och Dexter, som har uppenbara känslor för varandra men där både livet i stort och andra förutfattade meningar fortsätter att komma i mellan. En klassisk romantisk berättelse som passar både på första dejten som för alla som bara är ute efter något helt nytt (eller i alla fall mindre än en vecka gammalt) och romantiskt. 
 

"Mr. & Mrs. Smith" (Prime Video) - action och romantik för paren som redan kilar stadigt

 
 
En actionserie om två lönnmördare som lever tillsammans i ett arrangerat äktenskap... det säger väl sig själv att det här är den perfekta tv-serien att se på Alla hjärtans dag? Kanske inte. Men med tanke på att väldigt många par träffar sin bättre hälft på jobbet, så skulle man definitivt kunna beskriva "Mr. & Mrs. Smith" som en arbetsplatsromans i actionmiljö. Våra två huvudkaraktärer har dessutom flera väldigt tankvärda diskussioner som tåls att diskuteras där hemma i soffan framför tvn. 
 

"Älska mig" (Netflix) - för paren som antingen behöver snacka om framtiden eller nyligen fattat ett svårt beslut och "firar" på egen hand

 
 
"Älska mig" (2019) är skapad av Josephine Bornebusch och är en otroligt välskriven och genomtänkt tv-serie från början till slut. En sån där serie som får en som tittare att börja fundera på ens eget liv. Efter att nyligen ha sålts från Viaplay till Netflix så har "Älska mig" seglat upp i toppen som en av streamingtjänstens mest populära tv-serier just nu, vilket är väldigt välförtjänt.
 
Men även om jag helhjärtat kan rekommendera den här serien, så lyfter den möjligtvis lite väl verkliga och tunga teman för ett blivande pars första dejtkväll. Då är nog "Älska mig" snarare bättre om du och din redan befintliga partner skulle behöva lite hjälp att lyfta vissa grejer i relationen. Eller om ni båda två bara råkar älska riktigt välgjorda tv-serier, för då kommer ni garanterat att älska den här.
 

Läs också: Anne Hathaway tipsar MovieZine: "De 3 bästa kärleksfilmerna jag sett"

 
Kommer du ge någon av serierna en chans? Eller har du något bättre tips? Kommentera gärna nedan!
| 13 februari 2024 19:00 |