Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 oktober 2021 | 13:00

Tv-djungeln: 25 heta tv-serier på 9 olika streamingtjänster i november

"The Wheel of Time", "Hawkeye" och "Dexter" står bara för några av den kommande månadens hetaste tv-premiärer. Vi hjälper dig att hitta rätt i tv-djungeln!
Vi har officiellt hoppat över till vintertid och kommit fram till en av årets mest fullproppade tv-månader hittills. När vi nu träder in i en period med allt mörkare och kallare kvällar, finns det med andra ord inget bättre än att parkera sig framför tvn med en varm filt och en helt ny tv-premiär.
 
Problemet är bara att hitta fram till din nästa favorit, bland det ständigt växande tv-utbudet. Jag har därför grävt fram 25 olika tv-premiärer fördelade på 9 olika streamingtjänster - och samlat allt på ett ställe, för att underlätta det smått omöjliga beslutet.
 
Vi börjar med 10 helt nya tv-serier för i år, som jag kände att de förtjänade att lyftas fram lite extra... men för alla tv-knarkare som inte kan få nog, så finns det 15 ytterligare titlar att beta av på slutet. Glöm inte att tipsa om dina egna favoriter i kommentarerna!
 

”Knutby” — 1 nov (C More)

 
 
Namnen må ha ändrats till fiktiva namn, men det råder ingen tvekan om vem som spelar vem i dramatiseringen av "Knutby"-dramat. Aliette Opheim, Alba August, Einar Bredefeldt och Joakim Sällquist är bara några av skådespelarna som gör serien till en kultliknande och spännande dramathriller.
 

”Den osannolika mördaren” — 5 nov (Netflix)

 
 
Netflix fortsätter att leverera svenska originalserier! Här axlar Robert Gustafsson rollen som Stig "Skandiamannen" Engström i berättelsen om vad som, troligtvis, hände efter mordet på Olof Palme. 
 

”Dexter: New Blood” — 8 nov (Paramount+)

 
 
Ett årtionde har gått sedan ett nästan unisont avskytt finalavsnitt av "Dexter" satte punkt för vad som en gång i tiden hade varit en av de mest populära tv-serierna i USA. Nu återvänder karaktären i en ny miniserie (tillsammans med skaparen från de fyra första säsongerna), som kommer att låta oss följa Dexter Morgan på en sista spännande berättelse.
 

”The Shrink Next Door” — 12 nov (Apple TV+)

 
 
Will Ferrell spelar en karaktär med ett stort behov av att få professionell hjälp att vända sitt liv på rätt sida igen. Olyckligtvis hamnar han hos en inledningsvis förtroendeingivande psykolog (spelad av Paul Rudd), som sedan bestämmer sig för att mer eller mindre ta över sin patients liv. Serien är baserad på verkliga händelser och bjuder även på skådespel från Kathryn Hahn.
 

”Dopesick” — 12 november (Disney+)

 
 
Den rådande opioidkrisen i USA går enkelt att spåra tillbaka till ett och samma läkemedelsföretag, som både ljugit om hur beroendeframkallande deras läkelmedel varit samt använt sig av mer eller mindre varje fult knep för att maximera antalet användare... och vinster. Michael Keaton, Will Poulter, Peter Sarsgaard och Rosario Dawson är bara några av skådespelarna som tar oss igenom vad som egentligen hände.
 

”Kamikaze” — 14 nov (HBO Max)

 
 
"Kamikaze" blir den första danska originalserien att dimpa ned på den nylanserade streamingtjänsten HBO Max. Handlingen kretsar kring Julie, som plötsligt förlorar hela sin familj i en flygolycka och får se hela sitt liv förändras totalt på bara ett ögonblick.
 

”Mayor of Kingston” — 15 nov (Paramount+)

 
 
Taylor Sheridans ("Yellowstone", "Hell or High Water") nya tv-serier tar oss till staden Kingstown, där allt kretsar kring det amerikanska fängelsesystemet. Antingen är du en fånge, anställd vid fängelset eller väntar på att någon ska släppas ut därifrån. Mitt i allt detta agerar bröderna McLusky som en slags medlare, mellan människorna på vardera sida av lagen. Jeremy Renner gör en av sina bästa och mest krävande roller på väldigt länge, med Sheridans alltid lika lysande manus i grunden - det här vill du inte missa.
 

”Cowboy Bebop” — 19 nov (Netflix)

 
 
Anime-versionen av "Cowboy Bebop" har länge ansetts vara en av de bästa animeserierna som någonsin skapats, men nu har det alltså blivit dags för en första live action-adaption. Netflix-serien är gjord med glimten i ögat och med härligt koreograferade slagsmålsscener - till lika svängande jazz-toner. Den påkostade serien följer ett gäng prisjägare på en rad olika rymdäventyr i en slags vilda western-sci-fi-framtid. Kanske inte för alla, men troligtvis en kommande favorit för många.
 

”The Wheel of Time” — 19 nov (Amazon Prime)

 
 
Amazons tidigare VD Jeff Bezos gav, under "Game of Thrones" gamla glansdagar hos HBO, i uppdrag att hans anställda vid Amazon Studios skulle hitta och skapa en lika stor succé åt den egna streamingtjänsten Amazon Prime Video. "The Wheel of Time" och nästa års "The Lord of the Rings"-serie är svaren på just det uppdraget. Handlingen i "The Wheel of Time" ("Sagan om Drakens återkomst" på svenska) bygger på de populära fantasyböckerna med samma namn.
 

”Hawkeye” — 24 nov (Disney+)

 
 
Jeremy Renner leder ännu en tv-serie bland månadens största tv-premiärer. Efter att ha spelat titelkaraktären "Hawkeye" som en sidofigur i ett gäng MCU-filmer har det nu blivit dags att låta han få en egen berättelse. Med en budget på över 200 miljoner dollar och en uppenbar satsning på att göra projektet till ett "jul-event", verkar vi ha något riktigt underhållande och speciellt att se fram emot.
 

15 ytterligare nya och återkommande tv-serier att hålla koll på:

 
Den fjärde säsongen av "Yellowstone" dyker upp hos Paramount+ i november.
 
”Big Mouth” — 5 nov (säsong 5, Netflix)
 
”Narcos: Mexico” — 5 nov (säsong 3, Netflix)
 
”Kin” - 7 november (säsong 1, Viaplay)
 
”Yellowstone” — 8 nov (säsong 4, Paramount+)
 
”Yellowjackets” — 15 nov (säsong 1, Paramount+)
 
”Tiger King” — 17 nov (säsong 2, Netflix)
 
”The Sex Lives of College Girls” - 18 nov (säsong 1, HBO Max)
 
”Star Trek: Discovery” — 19 nov (säsong 4, Netflix)
 
Nicholas Hoult och Elle Fanning bjuder på mer av "The Great" hos HBO Max.
 
”The Great” — 20 nov (säsong 2, HBO Max)
 
”Masters of the Universe: Revelation” — 23 nov (säsong 1B, Netflix)
 
”F is for Family” — 25 nov (säsong 5, Netflix)
 
”Hanna” — 25 nov (säsong 3, Amazon Prime Video)
 
"Pappas pojkar" — 26 nov (säsong 2, Discovery+)
 
"Nissar” — 28 nov (säsong 1, Netflix)
 
”The Hot Zone: Anthrax” — 29 nov (säsong 2, Disney+)
 

Läs också: Träffa MovieZine på Comic Con Stockholm i november!

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under november? Kommentera gärna nedan!
| 30 oktober 2021 13:00 |