Serie

Skribent

MovieZine

14 juli 2022 | 18:30

Tunga namn bakom Apples racingserie "Ferrari"

Apple TV+ trycker gasen i botten ihop med Steven Knight, Paolo Sorrentino och Stefano Sollima.
Idag avslöjar Apple TV+ att de har beställt nya dramaserien “Ferrari,” inspirerad av boken “Ferrari Rex”, av Luca Dal Monte. En bok som kallats för “den fulländade biografin” om racerföraren och visionären Enzo Ferrari (1898-1988).
 
Serien är skapad och skriven av Oscarnominerade Steven Knight ("Peaky Blinders") och produceras av Paolo Sorrentino ("Den stora skönheten").
 
Fem år. Fem förare. Fem dödsfall. En rättegång. I centrum av allt står en man, komplex och mångfacetterad, som ägnade sitt liv åt uppdraget att bygga historiens snabbaste racerbil: Enzo Ferrari. Men han möttes av både tragedier och plågor längs vägen. Mellan 1956 och 1961, djupt sårad av den tragiska döden av sin förstfödde son Dino och av vad han ansåg vara ett svek av sin huvudförare Juan Manuel Fangio, bygger Enzo Ferrari upp sitt racingteam från grunden. Han väljer ut fem lovande stjärnor inom motorracing som tillsammans gör allt för att vinna.
 
- Jag är stolt över att få berätta en otrolig historia om denna legendariska man och hans ikoniska varumärke. Enzo Ferraris helt extraordinära liv definierades av hans dramatiska personliga och professionella resa, och "Ferrari" är en hyllning till en otroligt komplex och fascinerande människa, säger skaparen och exekutiva producenten Steven Knight.
 
- Vi kommer att utforska de unika egenskaperna, det stora geniet och den mörka besatthet som gjorde den här mannen till en legend, tillägger regissören Stefano Sollima, känd för "Suburra".
 
"Ferrari" är för närvarande i förproduktion i Rom, Italien.
 
Samtidigt jobbar "Heat"-regissören Michael Mann på en egen biopic om Enzo Ferrari. Hugh Jackman var aktuell för huvudrollen men nu ligger jobbet hos Adam Driver. Vi får väl se vilket projekt som hinner först i mål...
| 14 juli 2022 18:30 |