Serie

Skribent

Andreas Samuelson

26 juli 2022 | 16:00

Tuffa tjejer & baseball i trailern till TV-versionen av ”Tjejligan”

Filmen från 1992 återupplivas i TV-form med nya kvinnor som bildar professionellt baseball lag under andra världskriget.
Serien går under filmens originaltitel ”A League of Their Own” och har skapats av Will Graham (”Mozart in the Jungle”) och Abbi Jacobson (”Broad City”). Jacobson spelar även en av huvudrollerna tillsammans med Chanté Adams (”A Journal for Jordan”), D'Arcy Carden (”The Good Place”), Roberta Colindrez (”Vida”), Kelly McCormack (”Letterkenny”) och Nick Offerman (”Parks and Recreation”), som lagets tränare.
 
Originalfilmen, av Penny Marshall, blev en stor succé när den med Geena Davis, Tom Hanks och Madonna i huvudrollerna spelade in över 132 miljoner dollar. Den följdes året efteråt av en mindre framgångsrik, kortlivad TV-serie. Nu är det alltså dags för baseballspelande tjejer igen och baserat på trailern så ser det ut som om man behållit både humorn och charmen från filmen.
 
Dessutom gör Rosie O’Donnell, som filmdebuterade i filmen från 1992 som Doris, en gästroll i serien. Ett nytt, viktigt tema för serien är afro-amerikanska kvinnor, som enbart medverkade i en scen från filmen. Här är Max (Adams) en av huvudkaraktärerna som tvingas ta ett jobb på en fabrik för att kvalificeras för laget. Även lesbiska relationer ska inkluderas.
 
Se trailern här:
 
 
Det ser ut som en kul, lovande serie för de som gillar sport i kombination med intressanta, starka kvinnoroller. Den lär dessutom tillfredsställa fans av filmen då Graham älskade den när han växte upp och både Marshall och Davis ska ha tillfrågats om godkännande. Serien har premiär på Amazon 12 augusti.
| 26 juli 2022 16:00 |