Film

Skribent

Tobias Andersson

20 januari 2023 | 11:16

”Tron 3” tillbaka på banan – har hittat sin regissör

Dessutom är Jared Leto, som hoppade på projektet redan 2017, fortfarande aktuell att dyka in i Trons digitala cyberpunk-värld.
Efter många om och men har nu Disney bekräftat att ”Tron”-serien återigen får liv med en tredje installation. Filmen är alltså inte glömd!
 
Originalet från 1982 blev en riktig kultfilm som följdes upp 2010 med ”Tron: Legacy”. Fansen är antagligen vana vid att få vänta men nu kommer Disney äntligen med glada besked då arbetet med en tredje ”Tron”-film är i startgroparna. För regin står Joachim Rønning som jobbat mycket med Disney tidigare med bland annat ”Maleficent 2: Ondskans härskarinna”, skriver Deadline. Det blir alltså inte ”Lion”-regissören Garth Davis bakom kameran som tidigare rapporterat.
 
Ryktet om att Jares Leto ska spela en helt ny karaktär vid namn Ares verkar stämma, då filmens titel nämligen blir ”Tron: Ares”.
 
Jared Leto gör sig redo att gå in i cyberrymden. Här ser vi honom från senaste "Blade Runner"-filmen.
 
Mycket mer än så här vet vi inte om projektet och om Jeff Bridges återvänder i denna tredje film är i dagsläget oklart.
 
Första ”Tron” är en riktig kultfilm med gladiatorspel ute i cyberrymden. Uppföljaren fick ett ganska svalt mottagande men har trots det sina fans.
 

Läs gärna våra recensioner av ”Tron” och ”Tron: Legacy”.

| 20 januari 2023 11:16 |