Film

Skribent

Oskar Möller

1 juli 2023 | 12:00

Spännande nya skådisar biffar upp rollistan för kommande "Tron: Ares"

Jodie Turner-Smith och Greta Lee kommer medverka i den tredje delen av Tron-serien, "Tron: Ares" som har en inspelning på gång i sommar.
Vi har tidigare skrivit flera nyheter om Disneys planerade threequel till Tron. Titeln blir mycket riktigt "Tron: Ares" efter namnet på Jared Letos rollfigur. Den norske regissören Joachim Rønning gör filmen som planeras att komma ut 2025. Produktionen av filmen startar redan i augusti om den pågående författarstrejken tillåter det.
 
Jodie Turner-Smith med Daniel Kaluuya i filmen "Queen and Slim"
 
Nu rapporterar Deadline att filmens rollista har kompletterats med två nytillskott: Jodie Turner-Smith (som vi känner igen från "Murder Mystery 2" och Greta Lee (som spelade den bitska Maxine i "Russian Doll"). Lee uppges spela en techbaron och programmerare som vill skydda sin skapelse till varje pris. De kommer att arbeta med Jared Leto och Evan Peters som är bekräftade sen tidigare (Leto spelar filmens huvudroll).
 
Greta Lee spelar Natasha Lyonnes bitska bästis Maxine i skruvade "Russian Doll"
 
Den första filmen släpptes av Disney 1982 och blev trots marginella framgångar en kultklassiker (som tom fick ett eget arkadspel!)  Allas vår dude Jeff Bridges spelade en tv-spelsutvecklare som förflyttades in i sitt eget spel - ett koncept vi sett några gånger men som var nytt då. Väl inne i spelet tvingades han in i något slags galna gladiatorspel.
 
CGI-effekterna i Tron från 1982 var banbrytande för sin tid även om filmen också gav upphov till allsköns parodier i andra forum. Nedan en trailer för originalfilmen:
 
 
Har ni sett originalfilmen från 1982?
| 1 juli 2023 12:00 |