Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 augusti 2022 | 16:30

”Trollkarlen från Oz” får två remakes

Nu får New Lines planerade nyinspelning konkurrens i form av en modern uppdatering från ”Black-ish”-skaparen Kenya Barris.
Få filmer är så klassiska och inflytelserika som Victor Flemings musikal från 1939 om hur flickan Dorothy (Judy Garland) och hennes hund Toto hamnar i en magisk värld med trollkarlar, häxor och andra figurer.
 
Många har försökt följa upp succén, bland annat uppföljaren ”Oz - en fantastisk värld” (1985) och Sam Raimis spirituella prequel ”Oz: The Great and Powerful”. I fjol skrev vi om att New Line Cinema planerar en remake i regi av Nicole Kassell (”Watchmen”).
 
Nu är det dags för ännu en remake och Kenya Barris - en branschens nya, hetaste namn - har anlitats att skriva och regissera för Warner Bros. Inga detaljer om storyn än mer än att det ska bli en modern skildring av historien, rapporterar Deadline.
 
Remake-trenden upphör aldrig att sina och det faktum att det kommer två remakes av samma film under samma period är väl bara ännu ett tecken. Man får bara hoppas att de behåller originalets heder och skiljer sig tillräckligt åt i stil, liksom de två ”Pinocchio”-filmerna som kommer i år.
 
I övrigt är Barris en eftertraktad talang att hålla ögonen på. Kommande projekt inkluderar nya, stjärnspäckade komedin ”You People”, en remake av ”White Men Can’t Jump”, en biopic om Richard Pryor och en animerad film baserad på Bob Marleys sånger.
| 16 augusti 2022 16:30 |