Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 februari 2021 | 22:45

Dagens remake är… ”Trollkarlen från Oz”

Regissören bakom ”Watchmen” har stora, rubinröda skor att fylla.
Den klassiska berättelsen om Dorothy från Kansas och trollkarlen från Oz ska filmas på nytt.

Deadline rapporterar om en nyinspelning av barnboken ”Trollkarlen från Oz” av L. Frank Baum, först utgiven år 1900. Den har filmats flera gånger och den mest kända versionen är förstås den med Judy Garland från 1939. New Line Cinema tror dock att tiden är mogen för en nytolkning.

För regin står Nicole Kassell, som regisserat avsnitt av tv-serier som ”Watchmen” och ”The Leftovers”. Den visuella stilen och den rika fantasyvärlden som hon hjälpte till att skapa för ”Watchmen” lär ha övertygat studion.

- Musikalen från 1939 finns i mitt DNA, så jag är ödmjuk inför ansvaret som det innebär att nytolka en så legendarisk saga. Möjligheten att utforska samma teman - sökandet efter mod, kärlek, vishet och ett hem - känns mer rätt i tiden än någonsin. Det är ikoniska skor att fylla och jag ser fram emot att dansa sida vid sida med mina barndomshjältar, kommenterar regissören.

Andra kända filmversioner är uppföljaren ”Oz - En fantastisk värld” (1985) och prequeln ”Oz the Great and Powerful” (2013). Häromveckan blev det klart att Broadway-musikalen ”Wicked”, baserad på Baums berättelser och mer specifikt häxorna från Oz, också ska bli film inom kort.
| 9 februari 2021 22:45 |