Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 oktober 2023 | 16:20

Sorgligt besked om Bruce Willis tillstånd: "Han kan inte ens prata ordentligt längre"

Personer som drabbats av frontallobsdemens har en förväntad livslängd på 5-8 år.
Glenn Gordon Caron, skaparen av Bruce Willis framgångsrika 80-talsserie "Par i brott", delar med sig av en sorglig uppdatering om skådespelarens hälsa i en ny intervju med NY Post. Han har själv sett sin vän bli allt sämre på senare år.
 
- Processen med att få ut serien på streaming tog lång tid, och Bruces sjukdom en progressiv sjukdom. Så jag kunde kommunicera med honom innan sjukdomen gjorde honom så icke-kommunikativ som han är nu. 
 
Green Gordon Caron använder termen "icke-kommunikativ". Det är oklart om Willis redan är helt stum.
 
- Jag vet att han är glad att folk får se serien, även om han inte kan berätta det för mig, säger Caron.
 
Bruce Willis i sin ikoniska roll som John McClane.
 
Som skapare bakom tv-serien "Par i brott" såg Glenn Gordon Caron att världen fick upptäcka Bruce Willis innan han blev filmstjärna med "Die Hard". Det låter som att de två har hållit kontakten och fortsatt vara vänner genom åren. Numera känner han inte igen Willis, enligt citat till NY Post.
 

"Bruce Willis brukade älska livet"

 
- Jag försöker att prata med honom och hans fru. Jag har försökt att stanna kvar i hans liv. Han är en otrolig person. Vad som gör den här sjukdomen så sanslös är att om du någonsin träffat Bruce Willis, så finns det ingen som har mer livsglädje än han. Han älskar livet... bara att få vakna upp varje morgon och leva till det yttersta.
 
- Nu är livsglädjen borta. Han brukade läsa, det gör han inte längre. Hans språkliga färdigheter finns inte kvar, men han är ändå Bruce.
 
Skådespelaren Bruce Willis lider av frontallobsdemens. Enligt Demensförbundet har sjukdomen ett snabbare förlopp än andra demenssjukdomar, och många patienter avlider inom 5-8 år.
 
För några veckor sedan talade Bruce Willis fru Emma i tv om den personlighetsförändrande sjukdomen, och hur den drabbar hela familjen. På frågan om Willis är medveten om sitt tillstånd svarade hon: "Det är svårt att veta."
 
| 13 oktober 2023 16:20 |