Film

Skribent

Thomas Linnaeus

25 september 2023 | 21:20

Bruce Willis fru om hans hälsa: “Han vet kanske inte om att han är dement"

Emma Heming Willis, som är gift med Bruce Willis, har berättat mer om hur den forna actionstjärnan mår efter diagnosen frontallobsdemens.
Under 2022 meddelade Bruce Willis familj att skådespelaren drabbats av afasi, vilket innebär att man får en försämrad förmåga att använda språket. På grund av detta var han tvungen att avsluta karriären. I februari i år blev läget värre och då fick Willis diagnosen frontallobsdemens.
 
I en ny intervju med programmet Today, har hans fru Emma Heming Willis berättat mer om hur den forna actionstjärnan mår och säger bland annat att det är "det är svårt att veta" om han själv är medveten om sin demens:
 
- Det jag lär mig är att demens är svårt. Det är svårt för den som fått diagnosen. Det är också svårt för familjen. Och det är inte annorlunda för Bruce, eller mig själv, eller våra tjejer. Det sägs att detta är en familjesjukdom, och det håller jag verkligen med om.
 
 
Enligt 1177 är frontallobsdemens en personlighetsförändrade sjukdom. I början av sjukdomen kan man få sämre impulskontroll, och man kan ha stora koncentrationssvårigheter. Efter en längre tids sjukdom kan man få minnesproblem och svårigheter med att göra vardagliga saker.
 
- Det finns så många vackra saker som händer i våra liv, och det är väldigt viktigt för mig att kunna titta bort från sorgen. Så att jag kan se vad som händer runt omkring oss. Bruce skulle verkligen vilja att vi fortsätter känna glädje. Han skulle verkligen vilja det för mig och familjen, fortsätter Emma Heming Willis.
 
Willis var riktigt flitig de sista åren av hans karriär. Här har vi bland annat guldklimpar såsom “Looper” och “Glass”, men även actionfilmen “Assassin” som blev hans sista roll.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Emma Heming Willis (@emmahemingwillis)

| 25 september 2023 21:20 |