Film

Skribent

MovieZine

30 mars 2022 | 18:52

Diagnosen tvingar Bruce Willis att sluta som skådespelare

"Det är en utmanande tid för vår familj", skriver dottern Rumer Willis på Instagram.
Bruce Willis familj meddelar via sociala medier idag att skådespelaren går i pension. Anledningen är att han fått diagnosen afasi - en försämrad förmåga att använda språket, något som kan orsakas av en skada på hjärnan eller av en stroke.
 
 
Beskedet komer via dottern Rumer Willis på Instagram: "Till Bruces otroliga fans, vi som familj vill dela med oss att vår älskade Bruce går igenom vissa hälsoproblem. Han har nyligen blivit diagnostiserad med afasi vilket påverkar hans kognitiva förmåga. Det innebär att Bruce kommer att lämna den karriär som har betytt så mycket för honom", kan man läsa i inlägget som signerats av hans fem barn samt exfrun Demi Moore och nuvarande frun Emma Heming. 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Rumer Willis (@rumerwillis)

 
Den 67-årige filmstjärnan slog igenom i rollen som John McClane i 80-talsklassikern "Die Hard". Filmer som "Pulp Fiction", "Det femte elementet", "De tolv apornas armé", "Armageddon", "Sjätte sinnet", "Sin City" och "Looper" är några andra favoriter från en karriär där actionrökare varvats med mer experimentella och kul roller.
 
 
På senare år har karriären präglats av lågbudgetrullar som gått direkt till streaming, vilket fick Razzie-galan att håna Willis med en egen priskategori tidigare i år.
 
Enligt IMDb har Willis närmare tio inspelade filmer på väg ut. Bland dem finns "Paradise City" som återförenar honom med John Travolta, nästan 30 år efter "Pulp Fiction". 
 
Vilka är era favoritfilmer med Bruce Willis?
| 30 mars 2022 18:52 |