Serie

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2017 | 09:20

Tredje säsongen av ”Scream” blir en nystart

MTV planerar att reboota skräckserien med helt nya skådisar.
I en tid då många kända filmtitlar förvandlas till tv-serier lade MTV stora förhoppningar vid ”Scream”. Serien, baserad på Wes Cravens populära slasher från 1996, debuterade på kanalen år 2015. Reaktionerna var blandade, då många saknade både den vassa humorn, det smarta manuset och det blodiga spektaklet som gjorde filmerna så framgångsrika. 

Tittarsiffrorna för ”Scream” halverades till andra säsongen, men det blir en tredje - dock med stora ändringar. I höstas skrev vi om att MTV letar efter nya showrunners för serien. Säsong tre blir också kortare, med endast sex avsnitt. 

Men det är inte det enda nya. Säg adjö till Willa Fitzgerald och de andra som överlevt seriemördarna i Lakewood. 

Deadline tillägger nu att helt nya skådespelare och ny handling väntar. Kanalen hoppas på att en reboot ska förnya intresset för ”Scream”.

Kanske är det för att jag aldrig blev fäst vid de mediokra skådespelarna och de tunna karaktärerna i tv-serien "Scream", men för mig låter reboot som en strålande idé. Om det finns någon serie som lämpar sig bra för antologi-formatet (nya karaktärer och miljöer för varje säsong) så borde det vara just "Scream". Titeln är trots allt värd något bättre än de säsonger vi fått hittills, och publikens intresse för tonårs-slasher kommer alltid finnas där.  Jag är nyfiken på att se vad MTV kokar ihop.

Och snälla, kan vi få tillbaks den ikoniska Scream-masken?

Vad säger ni, finns det en längtan efter mer "Scream"? Kommentera nedan.
| 18 mars 2017 09:20 |