Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 april 2014 | 18:01

Tredje "Hobbit" byter titel

"There and Back Again" blir till "The Battle of the Five Armies", hälsar Peter Jackson.

Den tredje och sista filmen i Hobbit-trilogin får en ny titel. Peter Jackson tog till Facebook för att underrätta fansen, och förklara varför "Bort och hem igen" inte längre känns aktuellt:

- Vår resa med trilogin har på flera sätt liknat Bilbos egna resa. Dolda vägar har avslöjat sina hemligheter ju längre vi har kommit. "There and Back Again" kändes som rätt namn för den andra filmen av två. Men med tre filmer kändes det plötsligt malplacerat. Bilbo har ju redan anlänt till sin destination i "Smaugs ödemark".

- Vi bestämde oss för att hålla det öppet tills filmen var färdigklippt. Nu när vi ser den, är vi överens om en titel som känns helt given - "The Hobbit: The Battle of the Five Armies", skriver regissören.

"The Battle of the Five Armies" syftar på Femhärarslaget som förväntas bli trilogins stora klimax när vättar, vargar, dvärgar, människor och alver visar vad de går för vid Ensamma berget. Vi får förhoppningsvis också se Gandalf och Beorn (Mikael Persbrandt) in action.

Hos svenska distributören SF Film kvarstår "Hobbit: Bort och hem igen" som den svenska titeln tills vidare. Men det är troligen bara en tidsfråga innan också den ändras.

Oavsett namn får Bilbos saga sitt avslut på bio 10 december.

(Tack Olof för tipset! Vill du också tipsa oss om nyheter, klicka här...)

Vilken svensk titel skulle passa bäst? Kommentera nedan.

| 24 april 2014 18:01 |